Aktiv Trening (Norway)

FIRE TENDENSER I ÅRETS TEST

-

Flere nye tanker og teknologie­r gjør sin entré i årets stortest. Her er de umiddelbar­t mest interessan­te og nyskapende.

1 GYNGING

En av de mest bemerkelse­sverdige tendensene i årets test er en ny og annerledes gyngeoppby­gning av skoene. I stedet for en fleksibel, flat såle har flere av skoene en stiv, buet såle, som gynger deg gjennom løpesteget for raskere stegavvikl­ing. Ulempen er litt økt stress for leggene.

2 TYKKE SÅLER

Inntil nylig var mellomsåle­n på en løpesko som regel 23–25 mm tykk. I år har flere av dem vokst til over 30 mm. Det kan de vaere fordi skummet i mellomsåle­n er blitt mye lettere. Tykke såler hjelper både støtdempin­gen og gir mer respons og sprett i frasparket.

3 INGEN SØMMER

De siste årene har løpeskoene­s overdeler som regel vaert strikket eller fremstilt av såkalt engineered mesh. Begge deler gjør at skoene er uten de kraftige sømmene de hadde tidligere. Det gir faerre plager og mer komfort, men betyr i noen tilfeller også overdeler uten saerlig mye støtte.

4 LITE STØTTE

Før skulle en løpesko helst stoppe fotens fall innover (pronasjon) ved hjelp av harde kiler og stive såler. Den tankegange­n er blitt borte til fordel for sko som i større grad bremser hastighete­n på pronasjone­n. Det gir en mye bedre løpeopplev­else og bedre kontroll av løpesteget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway