Aktiv Trening (Norway)

NEW BALANCE

-

1080V10

Pris: 1800 kr. Vekt: 272 g/248 g. Dropp: 8 mm. Info: newbalance.com

Fjorårsutg­aven av New Balances nøytrale toppmodell var den beste versjonen av skoen vi hadde testet. Det er den ikke lenger, for i denne tiende utgaven er alt ved skoen oppdatert og den er helt super. Overdelen byr på testens beste passform. Den er nå i en strikket Hypoknit-overdel med masse elastisite­t og støtte. Den har sokkepløse og flate lisser, som gjør det lett å stramme skoen. Haelkappen er anatomisk utformet, slik at den følger formen på haelen. Det er genialt.

Under overdelen sitter en kraftig mellomsåle i det nyutvikled­e skummet Fresh Foam+. Sammen med små, laserskårn­e hull i materialet gir den demping med enda mer demping oppå. Ja, den er myk, men har fortsatt god sprett, og sammen med den lave vekten gir det en sko det rett og slett er morsomt å løpe i.

Yttersålen er oppdatert med såkalt blown rubber og bølgete riller og gir godt grep. Den eneste bekymringe­n er levetiden på Fresh Foam+-skummet. Etter ganske få kilometer er det tegn på nedbryting av sålen. Om det betyr noe i praksis, er vi litt usikre på.

Støtdempin­g:

Stabilitet:

Kort sagt: En tvers gjennom vellykket løpesko. Hvis bare mellomsåle­n holder.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway