Aktiv Trening (Norway)

SALMING

-

GREYHOUND

Pris: 1900 kr. Vekt: 302 g/270 g. Dropp: 6 mm.

Salming har i noen år forsøkt seg med løpesko i ulike kategorier. De lette modellene har blitt bra, og vi likte godt terrengsko­en deres i fjor. Greyhound er en mengdetren­ingssko til de virkelig lange turene. Den viktigste komponente­n i slike sko, er mellomsåle­n.

Den har en oppdaterin­g av deres tradisjone­lle skum, kalt Recoil Plus, og fungerer glimrende. God demping, selv på lange distanser og god, myk og sprettende løpeopplev­else. Yttersålen er laget i samarbeid med en av de beste produsente­ne på området, Vibram, og det fungerer (som alltid). Den har godt grep på all slags hardt underlag, uansett om det er vått eller ikke.

Men Salming må jobbe med overdelen. Passformen er for så vidt bra, selv om den er romslig, med en mono-pløse som setter seg tett rundt foten. Det samme er haelkappen, som har passe polstring og stivhet. Men selve materialet i overdelen er tykt og kraftig, og lite fleksibelt i frasparket. Det var noe som plaget alle testerne, i tillegg til at forsterkni­ngen i tuppen trykket på taerne i løpesteget. Det holder ikke i det lange løp.

Støtdempin­g:

Stabilitet:

Kort sagt: En god mellom- og yttersåle, men skjemmes av en altfor stiv og kraftig overdel.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway