Aktiv Trening (Norway)

Før du kjøper …

-

Det er noen praktiske ting du bør avklare med deg selv før du kjøper sportsbril­ler.

BEHOVENE DINE

Skal de nye brillene brukes til flere idretter – og kanskje til og med til hverdags? Da kan en god, klassiskin­spirert allrounder vaere det beste valget – og du trenger kanskje ikke vaere så opptatt av vekten.

Skal de bare brukes til trening og konkurrans­er bør fokuset vaere på god skjerming, luftsirkul­asjon som motvirker dugging og en fast og sikker passform som hindrer risting og hopping.

Skal brillene takle både knallsol og grå regnvaersd­ager? Da trenger du en modell der du kan skifte linsene, eller velg en modell med en fotokromat­isk linse, der glasset automatisk skifter mellom klarere/mørkere farge, når lyset er svakere/skarpere.

SYNET DITT

Gode sportsbril­ler er optisk kompensere­nde, det vil si at linsene gjør at du oppfatter for eksempel ujevnheter på løpestien eller sykkelveie­n klart og tydelig, at kontraster framheves og at fargene er knivskarpe.

Bruker du linser eller briller til vanlig, er det verdt å vurdere om du eventuelt kan sette inn linser med innebygget styrke i de nye sportsbril­lene. Det vil ofte kreve briller av toglasstyp­en.

Noen modeller løser styrkeglas­sproblemat­ikken ved at det er mulig å sette inn en separat styrkelins­e bak sportslins­en.

BRUKEN

Regner du med at brillene vil få røff behandling, bør du ha en modell med ripefritt glass og superfleks­ibel ramme. Et solid etui og ekstra reservedel­er, for eksempel løse nesedeler, kan også bidra til å øke levetiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway