Aktiv Trening (Norway)

Superhard supersko

-

BROOKS HYPERION ELITE

Pris: 2600 kr.

Hva: Konkurrans­esko med innebygget karbonplat­e i mellomsåle­n. Sålehøyde: 33 mm. Dropp: 8 mm. Vekt: 198 gram (str. 44). vi er veldig langt unna den myke, sprettende opplevelse­n som er Nike-skoens kjennetegn.

Hardheten er spesielt en utfordring når farten er lav, for da demper skoen naermest ikke og sender overhodet ikke energi tilbake til føttene. I rettferdig­hetens navn er det ikke den type løping skoen er laget for, og opplevelse­n blir bedre når farten øker. Da blir det litt mer liv i mellomsåle­n, men likevel er og blir det en litt slapp følelse. Vår lengste tur i skoene var på 18 km, og det var mer enn nok. Vi kan rett og slett ikke forestille oss å løpe maraton i dem.

Sålens oppbygning, med en stiv og buet forfot og avrundet hael, fungerer derimot meget bra og bidrar til en rask avvikling av løpesteget. Det samme gjør overdelen, som er i en tynn, stiv mesh, sitter tett rundt foten og lar den puste. Pløsen er også tynn, men de flate lissene som ligger flatt i hullene gjør at de ikke trykker på og ikke kjennes noe saerlig over vristen.

Mye tyder på at det ikke bare er vi som ikke er helt fornøyd med mellomsåle­n, for Brooks er allerede i gang med en ny versjon av skoen med en mellomsåle i et mykere og mer sprettende stoff.

Brooks’ alternativ til en karbonutst­yrt supersko til raske løp har noen gode kvaliteter, men en altfor hard mellomsåle trekker ned opplevelse­n.

DECODE T-SHIRT

Pris: 549 kr.

Hva: Treningstr­øye i bomull og polyester. Reflekser på ermene. Fås også til kvinner.

HEATGEAR GRAPHIC

Pris: 874 kr.

Hva: Treningsti­ghts med høyt liv, bred strikk og lomme bak.

Såkalte 2-in-1-shortser er fine på forsommere­n. Kombinasjo­nen av tynn innertight­s og yttershort­s gir litt ekstra varme, samtidig som resten av beina får luft. Crafts modell i kategorien er meget bra. Stoffet er passe tynt og pustende til å holde vekten nede og sikre at shortsen ikke blir for varm. Passformen er meget bra, med god lengde i innertight­sen, som sitter godt og har passende hold rundt lår og edlere deler. En bred strikk i livet holder shortsen på plass uten å gnage, men de aller tynneste vil kanskje savne en snøring for å stramme den skikkelig i livet.

Et par skrålommer i sidene gjør kanskje utseendet mer avslappet, men er ikke saerlig egnet når du løper, for innholdet vil hoppe rundt. Ellers er det sparsomt med detaljer, og vi kunne tenkt oss en liten glidelåslo­mme i korsryggen.

 ??  ?? Brooks-skoen har en solid yttersåle. Det gir supert veigrep både på vått og tørt underlag.
Brooks-skoen har en solid yttersåle. Det gir supert veigrep både på vått og tørt underlag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway