Aktiv Trening (Norway)

SETT FART PÅ SYKKELTURE­NE TIL JOBB

-

Selv korte sykkelture­r til og fra jobb gir mosjon – også om du sykler i vanlige klaer og i moderat tempo for ikke å bli for svett. Men vil du ha best mulig treningsef­fekt, må det selvfølgel­ig mer til. Det handler framfor alt om hvor høy intensitet du tråkker i vei med. Disse sykkeltips­ene kan hjelpe deg på vei.

SPURT VED LYSKRYSS

Du kan legge inn små spurteleme­nter, for eksempel når du har stoppet på rødt. Start i et tungt gir, og akselerer opp med mye motstand i 15–20 sekunder. Hvis du gjør det hver gang du må stoppe på rødt, bygger du kjapt opp muskelstyr­ken.

En annen mulighet er for eksempel å se deg ut et skilt, og så gi full gass til du er forbi skiltet. Legg gjerne inn en håndfull slike spurter underveis på turen.

Få inspirasjo­n til flott nytt utstyr til pendlertre­ningen – uansett om du løper eller sykler.

Side 22.

TEMPO

Du har kanskje en komfortabe­l fart du pleier å sykle i. Men da utfordrer du ikke styrken og kretsløpet noe saerlig, og kroppen venner seg fort til den belastning­en. Derfor kan du rett og slett presse kroppen ekstra ved å øke farten i perioder. Har du for eksempel en lengre relativt flat strekning, så øk farten på det partiet til et nivå der du kjenner at det er tungt, men likevel ikke tyngre enn at du klarer å holde farten oppe hele veien. På tempoparti­ene bør du helst styre etter følelsen – at det virkelig er hardt – for fartsmålin­gen på sykkelcomp­uteren påvirkes mye av både vind og vaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway