Aktiv Trening (Norway)

LETTERE VEKT OG LØFT VIDERE

-

Metode:

Droppsett er en av metodene som kan gi deg følelsen av å ha klemt absolutt alt av krefter ut av musklene og få deg til å lure på om du i det hele tatt klarer å få trøya over hodet i garderoben etterpå. Metoden går ut på at du rett etter ditt siste vanlige sett tar en litt lettere vekt og løfter videre. Når du ikke klarer å ta flere repetisjon­er av den heller, tar du nok en gang en lettere vekt og fortsetter. Målet med dette er å stresse og utmatte muskelen, slik at den stimuleres til å vokse. Flere studier har også vist at metoden er effektiv når målet med styrketren­ingen er å få større muskler.

Droppsett brukes ofte mot slutten av treningen. Siden muskelen virkelig blir utmattet, kan det ha negativ effekt på resten av treningen hvis du tar den tidlig i treningsøk­ta. Bruk derfor metoden til å klemme ut de siste kreftene av muskelen når du er ferdig med de andre øvelsene.

Slik gjør du: Droppsett utføres på den måten at du kjører 3–4 helt vanlige sett av en øvelse. Når du har tatt alle repetisjon­ene du klarer i ditt siste sett, bytter du straks til en litt lettere vekt og tar noen ekstra repetisjon­er til utmattelse. Dette gjentas flere ganger (vanligvis 2-3) inntil muskelen er fullstendi­g utmattet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway