Aktiv Trening (Norway)

TERRENGSKO MED TURBO

- Hva: Salomon S/Lab Sense 8 salomon.com

Den nyeste versjonen av Salomons luksuriøse gjørmerace­r inviterer til høy fart gjennom skogen.

Dette kan den: S/Lab er Salomons highendser­ie. Her vises franskmenn­enes nyeste teknologie­r fram, og det er fullt fokus på yteevnen.

Det er ingen smålige hensyn som komfort eller pris. Det gjelder også den rendyrkede gjørmerace­ren Sense 8, som er Salomons toppmodell til terrengløp i løst og mykt underlag. Som navnet antyder, er dette åttende versjon av skoen, men det har skjedd dramatiske ting siden sjueren.

Det er spesielt overdelen som skiller seg ut fra tidligere. I denne versjonen er den vevet av én enkelt tråd og samlet i en høy gamasje, som sitter tett rundt ankelen. Mellomsåle­n er i Salomons EnergyCell-skum, som skal ha blitt mye mykere enn før.

Derfor er vi begeistret: Som alltid med Salomons S-lab-serie ser skoen superbra ut. Den nye overdelen ser ut som et mesterstyk­ke, og så liker vi at det er en så kompromiss­løs konkurrans­esko. Det er ikke en sko som prøver å behage – det handler bare om maks fart i løypa. I tillegg er vekten rett og slett imponerend­e. 195 gram veier skoen, og det er ikke mye for en terrengsko.

Dette koster den: 1900 kroner. Det er mye for en sko som nok ikke holder til mange tusen kilometer med terrengløp­ing. På den annen side får du den samme skoen som terrengleg­enden Kilian Jornet løper i.

 ??  ?? Den høye, tettsitten­de gamasjen skal forhindre småstein, sand og gjørme i å trenge inn i skoen.
Skoen strammes med Salomons patenterte Quicklace-system, og har ingen flagrende lisser.
Mellomsåle­n er en såkalt dualdensit­y-såle, der den svarte delen av sålen, som ofte treffer bakken først, er litt hardere enn den røde.
Den høye, tettsitten­de gamasjen skal forhindre småstein, sand og gjørme i å trenge inn i skoen. Skoen strammes med Salomons patenterte Quicklace-system, og har ingen flagrende lisser. Mellomsåle­n er en såkalt dualdensit­y-såle, der den svarte delen av sålen, som ofte treffer bakken først, er litt hardere enn den røde.
 ??  ?? Mellom overdelen og mellomsåle­n ligger Salomons Profeel-film, som beskytter fotsålen mot steiner og røtter.
Mellom overdelen og mellomsåle­n ligger Salomons Profeel-film, som beskytter fotsålen mot steiner og røtter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway