Aktiv Trening (Norway)

STORBRITAN­NIA PÅ LANGS

-

Den 2000 km lange ruta går fra Cornwall i sør til John O’Groats nord i Skottland. Ruta er delt opp i segmenter, som sykles på tid. Rytteren med raskeste sammenlagt­tid vinner.

gravel- og terrengrit­tene som plutselig fikk besøk av de store sykkelstje­rnene.

Se den 50 minutter lange dokumentar­en «Thereabout­s» om brødrene Gus og Lachlan Mortons 2000 kilometer lange sykkeltur, som ble et vendepunkt i livene deres. Den er gratis på

Den mest fantastisk­e sykkelture­n

For Lachlan betød det at han fremover kunne basere karrieren og levebrødet sitt på det beste av begge verdener. Han kunne få inspirasjo­n og motivasjon ved å kjenne på den rendyrkede sykkelgled­en i gravel- og ultraritte­ne og omsette det til topplasser­inger for laget på landeveien i de strømlinje­formede rittene der.

Et av høydepunkt­ene i den alternativ­e kalenderen i fjor var GBDuro i Storbritan­nia. Da Lachlan Morton nådde målstreken ved John O’Groats helt nord i Skottland, hadde han syklet 20 timer i strekk den dagen. I sykkelklae­r som ikke hadde blitt vasket i løpet av hele uka det hadde tatt ham å gjennomfør­e den spektakula­ere konkurrans­en – som han for øvrig også ble vinner av.

Men seieren var langt fra like viktig som følelsen han sto igjen med på målstreken:

– Dette har vaert den mest fantastisk­e sykkelture­n jeg noensinne har opplevd, utbrøt han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway