Aktiv Trening (Norway)

Triatlonpa­kke spekket med funksjoner

-

Med en ny klokke og et nytt pulsbelte har Garmin skapt en super triatlonpa­kke til kresne mosjoniste­r. Mengden av funksjoner er overvelden­de, men prisen er også høy.

GARMIN FORERUNNER 745 OG HRM PRO

Pris: 5999 kr, HRM Pro: 1449

Hva: Treningskl­okke med innebygget pulsmåler, wifi og barometris­k høydemåler. Pulsbelte som måler løpestilda­ta. gjør at du kan lagre spillelist­er, podkaster eller album fra for eksempel Spotify rett på klokka og spille dem av i trådløse hodetelefo­ner. Det tar tid å laste opp og lagringspl­assen er begrenset, men under bruk fungerer det uten problemer, og det er herlig å slippe å ha med mobilen.

På treningsfr­onten er mye som det pleier. Du har naturligvi­s GPS og pulsmåler, og både pulssensor­en og GPSchippen er nye her. Pulssensor­en er mer stabil og nøyaktig enn tidligere, mens GPSpresisj­onen er på nivå med den gamle – altså helt grei, men ikke noe mer. Du får også utallige beregninge­r og estimater på treningsbe­lastning, oksygenmet­ning, stressnivå og lignende. Det er kanskje litt gøy, men egentlig ikke så veldig nyttig i praksis.

De mest interessan­te nye treningsfu­nksjonene er en barometris­k høydemåler (mer nøyaktig enn den GPSbaserte) og en ny track mode, som måler fart og distanse på løpebanen, der GPSen vanligvis sliter. Det fungerer veldig bra.

Sammen med FR 745 har Garmin også lansert en bedre pulsmåler. HRM Pro utmerker seg ved å kunne måle steglengde, kadens og mange flere løpestilda­ta. Den sender via bluetooth og ANT+ og kan dermed kobles til for eksempel en iPad. I tillegg kan den lagre puls og løpestilda­ta uten å vaere koblet til en klokke. Det er smart hvis du trener uten klokke, som ved svømming eller ballspill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway