Aktiv Trening (Norway)

MENN OVERVURDER­ER EGNE LØPEEVNER

- Kilde: runrepeat.com

Vil du løpe jevnt og godt på en maraton, så legg deg bak en kvinne og la henne styre farten. Kvinner er mye bedre til å disponere kreftene og løpe jevnt enn menn, viser en ny stor undersøkel­se fra nettstedet RunRepeat. De har sett på data fra 2 348 505 løpere i de seks store maratonløp­ene i Boston, Berlin, Chicago, London, New York og Paris. Studien konkludere­r med at mennene riktignok har raskere sluttider, men at tidene går mye mer opp på den siste halvdelen av løpet enn hos kvinnene. Faktisk er kvinner 18,3 prosent bedre til å disponere kreftene enn menn. Konkret betyr det at menn i gjennomsni­tt bruker 2 timer og 1 minutt på første halvdel av en maraton og 2 timer og 21 minutter på

Når det gjelder å disponere kreftene og løpe jevnt, er kvinnene suverene, viser en ny stor undersøkel­se.

den andre. De taper altså 20 minutter på de siste 21,1 kilometern­e. Kvinnene bruker 2 timer og 21 minutter på den første halvdelen og 2 timer og 33 minutter på den siste, og taper altså bare 12 minutter.

– Det stemmer bra med andre undersøkel­ser vi har sett, og jeg tror det er uttrykk for at vi menn har for stor tro på egne ferdighete­r. Det gjør at vi i større grad enn kvinnene åpner for hardt, sier Jens Andersen, grunnlegge­r av RunRepeat.

Den gruppa som overvurder­er kreftene sine mest, er menn under 19 år. De løper i snitt 17,3 prosent saktere på siste halvdel. Kvinner i alderen 35–39 år er de som disponerer løpene best. De løper bare 10 prosent saktere.

 ??  ?? Nesten alle løper den første halvdelen av et maratonløp fortere enn den siste. Bare åtte prosent løper den siste halvdelen raskest.
Nesten alle løper den første halvdelen av et maratonløp fortere enn den siste. Bare åtte prosent løper den siste halvdelen raskest.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway