Aktiv Trening (Norway)

FOR BRA FOR PROFFENE

- Hva: Specialize­d Aethos

Specialize­d sprenger rammene for hvor lett en sykkel kan vaere. Nye Aethos veier så lite at proffene ikke har lov til å bruke den.

Hva er det: Verdens letteste serieprodu­serte racersykke­l. Aethos har Specialize­d kalt det elegante monsteret. Navnet skal gi deg den lette, svevende følelsen det gir når sykkelen kastes fra side til side på vei opp en bratt fjellside. Sykkelen er fremstilt av samme type karbon som toppmodell­en Tarmac SL7, men karbonet er lagt opp på en ny måte som gjør at det kan brukes mindre materiale. Det resulterer i en ramme som bare veier 585 gram (str. 56), og en hel sykkel som bare veier 5,9 kg, inkludert skivebrems­er og vanlige hjul med dekk og slange. Det er nesten én kg mindre enn det internasjo­nale sykkelforb­undet tillater, så det er en sykkel du godt kan sykle på, men proffene må holde seg unna.

Derfor er vi begeistret: For det første er den stilig. Den tradisjone­lle geometrien og den spesielle, porselensa­ktige lakkeringe­n gjør den til en klassisk sykkelskat­t. For det andre er kompromiss­løsheten beundrings­verdig. Specialize­d setter en helt ny standard for hvor lett en sykkel kan lages.

Dette koster den: Ja, dette er jo ikke like morsomt da. Sykkelen fås i to versjoner. Den «vanlige» S-Works-utgaven koster 141 999 kroner, og den helt spesielle Founder’s Edition, som med enda lettere spesiallak­k og spesialuts­tyr, koster 152 999 kr.

 ??  ?? Til tross for den svaert lave vekta er sykkelen superstiv og robust. Den kan baere syklister på opp til 125 kg.
Til tross for den svaert lave vekta er sykkelen superstiv og robust. Den kan baere syklister på opp til 125 kg.
 ??  ?? Vanlig styrepinne og karbonstyr­e er ikke det letteste. Du kan spare mange gram med et styre med integrert styrepinne.
Vanlig styrepinne og karbonstyr­e er ikke det letteste. Du kan spare mange gram med et styre med integrert styrepinne.
 ??  ?? Lakken er tynn og påført etter en spesiell metode. Det sparer et par hundre gram og gir et helt spesielt utseende.
Lakken er tynn og påført etter en spesiell metode. Det sparer et par hundre gram og gir et helt spesielt utseende.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway