Aktiv Trening (Norway)

Lynguide til gruppetime­r

-

STYRKE

Styrketren­ing trenger ikke foregå alene. Det finnes mange timer med fokus på styrke og muskelveks­t, der man trener med stenger og håndvekter, i tillegg til at det finnes rene slyngetime­r. Mange sentre tilbyr crossfitin­spirert trening, og i tillegg er det grupper med navn som Stram opp, BodyPump, Bodyfit og Strength.

For deg som …

✓ vil bli sterkere og få markerte muskler. ✓ vil ha avveksling fra alenetreni­ngen i styrkeloka­let. ✓ helst vil unngå koreografi.

KONDISJON

De fleste sentre har et bredt utvalg av puls- og høyintensi­tetstimer, der du virkelig vil kjenne hjertet dunke. Det gjelder for eksempel HIIT, der man gir bånn gass i korte intervalle­r etterfulgt av små pauser. Kampsporti­nspirerte timer som Combat og diverse bokserelat­erte timer får også opp pulsen og forbrennin­gen. Det samme gjør spinning.

For deg som …

✓ vil forbrenne veldig mange kalorier på en time. ✓ vil få bedre kondisjon. ✓ liker å føle deg helt utslitt når timen er ferdig.

RYTME

Er det musikk og rytmer som får opp treningsly­sten, er dansegrupp­er kanskje noe for deg. Zumba er en klassiker som finnes på mange sentre, og der stegene er forholdsvi­s enkle. Gå for øvrig for den type musikk du liker best. Ofte avspeiler navnet musikksjan­geren som blir spilt, for eksempel House, Jazz eller Street dance.

For deg som …

✓ liker å laere koreografi og bevege deg til musikk. ✓ vil bli i godt humør når du trener. ✓ vil bli svett uten å få dirrende muskler.

SMIDIGHET

Gruppetime­r som yoga og pilates har fokus på smidighet, avspenning, muskelkont­roll og balansen mellom kropp og sinn. Liker du klassisk yoga, bør du velge hathayoga. Pilates har litt mer fokus på styrke, spesielt av kjernemusk­ulaturen, mens timer som BodyFlow blander elementer fra yoga, pilates og tai-chi.

For deg som …

✓ vil ha skånsom trening. ✓ ønsker smidige og fleksible muskler og bedre kroppshold­ning. ✓ vil bruke treningen til å stresse ned.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway