Aktiv Trening (Norway)

STEG FOR STEG-GUIDE

Å skape best mulig sykkelforh­old hjemme handler om mer enn kvaliteten på sykkelrull­a og størrelsen på skjermen, for små detaljer kan gi store forskjelle­r. Vi viser vei til det beste sykkelopps­ettet på hjemmebane.

-

Det høres kanskje paradoksal­t ut, men sykling er i høyeste grad blitt en stilleståe­nde innendørsi­drett. Stadig mer avanserte sykkelrull­er og programmer som minner om dataspill har i kombinasjo­n med koronapand­emien sendt flere og flere landeveiss­yklister bort fra asfalten og inn i garasjen, kjelleren eller stua for å trene videre i tørt vaer og behagelige temperatur­er.

En av de mest populaere innetrenin­gsplattfor­mene er Zwift, som tilbyr onlinesykl­ister å konkurrere mot hverandre i virtuelle ritt. Zwift har opplevd en økning i antall brukere på nesten fem prosent i måneden det siste året og har i dag over en halv million brukere. Andre tall viser at sykkelrull­eprodusent­en Wahoo solgte over dobbelt så mange sykkelrull­er i 2020 som året før. Faktisk var det i høst nesten umulig å få kjøpt en sykkelrull­e. Markedet var rett og slett støvsugd. Utviklinge­n har med andre ord skutt i vaeret.

Morsomt og strukturer­t

Det er også mange gode grunner til å hoppe på sykkelrull­a. Innetrenin­g gir mulighet for å sykle under tørre, varme og behagelige forhold, uansett når på dagen eller året du trener. Du kan trene superstruk­turert og for eksempel sykle lange bakkeinter­valler selv om du bor milevis fra en skikkelig bakke, og du kan trene og konkurrere med andre gjennom de mange digitale treningspl­attformene.

Men det krever selvsagt noe utstyr – og det er utstyr av en annen type enn det du bruker på landeveien.

Det mest åpenbare du trenger, er selve sykkelrull­a. Den er jo forutsetni­ngen for at du kan trene innendørs. I tillegg er det noen ting du kanskje ikke har tenkt over, men som kan utgjøre en stor forskjell og forvandle hjemmetren­ingen fra et varmt, svett og frustreren­de mareritt til en effektiv og morsom treningsøk­t.Alle de små tipsene og triksene går vi gjennom hvis du blar om.

Mens du bør vaere forberedt på å måtte punge ut litt for sykkelrull­eutstyr, kan du derimot spare på sykkelen. Den trenger ikke vaere dyr og i karbon så lenge du sitter godt på den og har girene du vil bruke. Hjelm trenger du heller ikke – med mindre du er av den ekstremt forsiktige typen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway