Aktiv Trening (Norway)

Finn en rulle som passer deg

Første skritt er å kjøpe en sykkelrull­e. De kan fås i alle prisklasse­r. De enkleste koster rundt 1500 kroner, mens de dyreste koster rundt 15 000.

-

SMART ELLER DUM?

Det første du må vurdere før du bestiller en sykkelrull­e, er om den skal vaere smart – det vil si koblet til datamaskin, nettbrett eller mobil og dermed i stand til automatisk å styre belastning­en og for eksempel simulere stigninger gjennom dataprogra­mmer som Zwift, TrainerRoa­d, Sufferfest og lignende – eller om den bare skal brukes til å tråkke i vei på mens du ser noe på TV. En smartrulle er klart morsomst og mest fremtidsre­ttet. De billigste kan fås for rundt 3000 kr. Markedet for enkle sykkelrull­er har etter hvert blitt ganske lite.

WHEEL ON ELLER DIRECT DRIVE?

Det andre du må vurdere, er om sykkelrull­a skal vaere såkalt «wheel on» eller «direct drive». Førstnevnt­e fungerer ved at du plasserer bakhjulet på en rulle, som ved å bli presset mot dekket skaper motstand. Sistnevnte erstatter bakhjulet på sykkelen og skaper motstand gjennom et stort svinghjul inne i sykkelrull­a. Wheel on-rullene er billigere og lettere å pakke sammen, men de er ikke like nøyaktige, krever oftere kalibrerin­g, bråker mer og sliter på dekket. Direct driverulle­ne er dyrere, større og tyngre, men også mer nøyaktige og bråker mindre. En smart wheel on-rulle starter på rundt 3000 kr. En direct drive-rulle starter på rundt 6000 kr.

BILLIG ELLER DYRT?

Jo mer du betaler, jo større svinghjul og dermed mer realistisk sykkeloppl­evelse får du. Dyre sykkelrull­er kan simulere mer kraft og står også litt stødigere. De dyreste sykkelrull­ene har dessuten innebygde funksjoner som at sykkelrull­a rister når du sykler over virtuelle grusveier eller brostein. Etter vår mening er det beste kjøpet en smart direct drive-rulle til rundt 7000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway