Aktiv Trening (Norway)

HELT RÅ PÅ STISYKLING

-

Savner du inspirasjo­n til stisykkelt­reningen, og vil du bli bedre, raskere og sterkere? Så dropp vanetenkni­ngen, og kast deg i stedet ut i sekvenstre­ning, der du målrettet jobber for å bli bedre. Det er mye lettere enn du tror. På disse sidene hjelper vi deg godt i gang.

Hvis stisykling var så enkelt at det bare handlet om å tråkke i pedalene, hadde du sikkert fort blitt så god at det eneste sykkelkomp­isene dine så av deg, var knottene på bakdekket ditt. Men virkelighe­ten er snarere at syklingen på de brede dekkene i tillegg til råstyrke også krever at teknikken og balansen på sykkelen er finpusset og i toppform.

Derfor er det alfa og omega i sti sykkeltren­ingen at duer bevisst på hvor styrkene og svakhetene dine ligger, og at du derfra jobber målrettet med å forbedre begge deler.

Verktøyet du kan bruke heter sekvenser og er lett å integrere på de vanlige sykkelture­ne. Det går ut på at i stedet for at treningstu­ren går ut på å sykle den samme lokale stien fra ende til annen, deler du opp turen i utvalgte biter og fokuserer på å sykle dem bedre og bedre.

Resultatet er at du utnytter treningsti­den best mulig, og samtidig får du trent på det du bør forbedre deg på – og du blir enda sterkere på det du allerede er god på.

Det første steget for å komme i gang er at du vurderer hva du vil bli bedre på, og på hvilke områder du allerede er god. Det er utgangspun­ktet for å begynne å plukke ut deler du bør fokusere på i treningen.

Det neste steget er at du må vaere villig til å hoppe ut av løypa og sykle deler av den igjen og igjen – med stort fokus på de små detaljene.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway