Aktiv Trening (Norway)

Er du en av de mange som sliter med ryggproble­mer? Da er det hjelp å få.

På treningsse­nteret blir jeg av og til bedt om å stå bak benken når noen skal løfte tungt i benkpress. Men hvor mye bør man egentlig hjelpe den som løfter?

-

SVAR: Rollen til den som står bak er å hjelpe til hvis personen som utfører øvelsen ikke lenger klarer å løfte vektstanga. Du står der altså for sikkerhets skyld. Som en hjelper eller spotter i benkpress stiller du deg rett bak benken. Det er viktig at du står naerme personen som løfter og at du er hundre prosent oppmerksom, slik at du hele tiden er klar til å trå til hvis det blir nødvendig. Før settet bør du vite hvor mange repetisjon­er personen som skal løfte har tenkt å ta. Det gir deg en idé om når du kan forvente å måtte gripe inn. Få også avklart om han eller hun vil ha hjelp til å løfte stanga ut av stativet eller klarer det selv. Under selve øvelsen bør du holde hendene naerme vektstanga – men du bør først røre stanga og hjelpe til når personen ikke lenger klarer å løfte vekten på egenhånd. Den vanligste feilen er at man begynner å hjelpe til før det er nødvendig.

 ??  ?? Noen vil ha motiverend­e kommentare­r fra den som står bak under øvelsen, mens andre vil ha total stillhet, så du må bare spørre den som skal i ilden.
Noen vil ha motiverend­e kommentare­r fra den som står bak under øvelsen, mens andre vil ha total stillhet, så du må bare spørre den som skal i ilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway