Aktiv Trening (Norway)

… men så kom koronaen

- Simen R. Ridar, redaktør

For noen år siden hadde jeg en tanke om å få trent en del hjemme. Riktignok tar det bare fem minutter å gå til treningsse­nteret, men ideen om å kunne ta en kjapp økt på hjemmebane når det ikke passet inn i familiepla­nene at far tok en lengre økt på senteret, virket genial. Så jeg fikk tak i slynge, strikker, ab wheel og diverse annet utstyr som var lett å sette bort i et skap når det ikke var i bruk – og der ble det. For jeg fikk meg sjelden til å ta fram utstyret og ta en skikkelig økt hjemme i stua.

Altså helt til i mars i fjor, da hele landet, inkludert treningsse­ntrene, ble stengt. Da fikk hjemmetren­ingsutstyr­et en ny vår. Supplert med en passe tung kettlebell jeg bestilte på nettet, opplevde jeg ikke bare at musklene fint kunne styrkes hjemme også. Jeg fikk også bevis for at hjemmetren­ing er smart: ingen reisetid, ingen kø ved utstyret og ingen dårlig musikk – bare effektiv treningsti­d. Ja, faktisk alt det jeg i teorien visste så godt, men aldri hadde utnyttet i praksis – før nå.

Det kan vaere vanskelig å endre inngrodde treningsva­ner, men det siste året har koronaen tvunget oss til det, på godt og vondt. For noe av det vi har laert er det verdt å ta med videre, og det er det vi har fokus på i dette nummeret. Har du også blitt fan av hjemmetren­ing (eller har du lyst til å bli det), kan du få masse inspirasjo­n på side 32.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway