Aktiv Trening (Norway)

ET UVENTET EVENTYR

Koronaen har begrenset reisemulig­hetene, men åpnet øynene våre for muligheten­e som skjuler seg i det naere. Det er eventyrere­n Chris Burkards siste minieksped­isjon et godt eksempel på.

-

Hvor mye eventyr kan man egentlig finne hvis utgangspun­ktet er å gå ut døra hjemme? Det spørsmålet stilte den erfarne sykkelrytt­eren og friluftsfo­tografen Chris Burkard seg i fjor høst.

Som alle andre hadde han opplevd at verden var snevret inn, og for en mann som vanligvis bruker hele verden som arbeidspla­ss og reiser over 200 dager i året, var det en begrensnin­g som var til å ta og føle på.

Svaret på det innledende spørsmålet prøvde han å finne sammen med noen venner. En tidlig novembermo­rgen ved kysten av California pumpet de opp syklene, pakket sekkene og syklet østover.

De første kilometern­e gikk på små grusveier, som steg og steg opp mot Sierra Nevada-fjellene. Etter mange timer endte veien, og da festet våre venner syklene på ryggen, byttet ut sykkelskoe­ne med tursko og bega seg inn gjennom de høytliggen­de skogene som forbinder nasjonalpa­rkene Sequoia og Kings Canyon.

De passerte sildrende bekker og brusende fossefall, og så de majestetis­ke redwood-traerne – noen av verdens eldste levende organismer. Men de kjente også røyklukta fra de mange skogbranne­ne som hadde herjet California.

To dager gikk de, før de kunne ta syklene av nakken og nyte en nesten 50 km lang nedkjørsel gjennom den lange Sierradale­n.

Til sammen 350 km – inkludert 70 km til fots – og 4000 høydemeter tilbakela de i løpet av turens fire dager, før de var vel hjemme igjen.

Det lille eventyret ble dokumenter­t av Chris Burkard selv og resulterte i filmen

«The Long Way Around», som blant annet kan ses på YouTube.

 ??  ?? Belønninge­n for fire dagers slitsom fottur var 50 km med nedoverbak­ker gjennom Sierradale­n.
Belønninge­n for fire dagers slitsom fottur var 50 km med nedoverbak­ker gjennom Sierradale­n.
 ??  ?? Underveis måtte syklene baeres på kronglete stier, og farten falt fra 30 til 3 kilometer i timen.
Underveis måtte syklene baeres på kronglete stier, og farten falt fra 30 til 3 kilometer i timen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway