Aktiv Trening (Norway)

Suverene kjerneøvel­ser

Fem på treningsse­nteret

-

Styrk kjernemusk­lene med vekter, apparater og annet utstyr. RENEGADE ROW

Dette er en øvelse som laerer deg å stramme opp i kroppen, samtidig som du flytter balansepun­ktet. Den styrker spesielt mage og korsrygg, men du blir også sterkere og mer stabil rundt skuldre og hofter. Slik gjør du: Ligg i armhevings­posisjon med spredte bein og håndvekter i hendene. Kroppen skal danne en rett linje fra fot til skulder. Stram bein, rumpe og mage skikkelig. Grip så hardt du kan rundt vektene. Trekk den ene håndvekten opp til magen uten å vri hoftene. Senk den kontroller­t tilbake. Trekk neste gang den andre håndvekten opp til magen.

PALLOF PRESS

Dette er en antirotasj­onsøvelse, der du skal holde overkroppe­n helt rett og stabil, til tross for at kabelen prøver å trekke deg mot siden. Den trener hele kjernen, men spesielt de skrå magemuskle­ne og de små musklene inne rundt ryggsøylen. Slik gjør du: Stå med siden til kabelappar­atet med bred fotstillin­g. Hold et håndtak med begge hender inn mot brystet. Du skal kjenne at overkroppe­n din dras inn mot apparatet. Strekk armene rett ut foran deg, og hold posisjonen i minst 1–2 sekunder, før du trekker dem inn mot kroppen igjen.

UNILATERAL FARMER’S WALK

Mange unilateral­e øvelser (der du trener én side av kroppen om gangen) er glimrende kjerneøvel­ser. Det skyldes at den høye belastning­en på den ene siden av kroppen tvinger de stabiliser­ende musklene til å måtte jobbe hardt. Her trener du primaert de skrå magemuskle­ne samt korsryggmu­skelen quadratus lumborum.

Slik gjør du: Hold en tung håndvekt i den ene hånden. Sett en distanse som mål, og gå framover med små skritt. Sørg for å holde kroppen så rett som mulig. Når du har gått distansen, tar du vekten i den andre hånda og går tilbake.

ROLL-OUT

Roll-out er en superbra allroundøv­else for stabilitet i kjerne og skuldre.

Svaert mange muskler må jobbe her, men du trener primaert de rette og indre tverrgåend­e magemuskle­ne. Vil du gjøre øvelsen hardere, kan du ta roll-outs med knaerne høyere – for eksempel på en benk. Det er et naturlig stopp på veien til å kunne ta øvelsen fra stående posisjon.

Slik gjør du: Sett deg med knaerne på en treningsma­tte og hendene på magehjulet. Rull langsomt og kontroller­t så langt fram du klarer, mens du hele tiden bevarer spenningen i magemuskle­ne. Rull så tilbake til startposis­jonen.

CABLE CRUNCHES

Øvelsen trener den rette magemuskel­en, også kjent som sixpackmus­kelen.

I stedet for å ta for eksempel klassiske situps med et uendelig antall repetisjon­er bør du utfordre musklene ved å tilføye belastning. Det kan du gjøre ved å ta crunches i kabeltårne­t. Kabelen sikrer samtidig at magemuskul­aturen må jobbe hardt gjennom hele bevegelsen.

Slik gjør du: Plasser et tau øverst i kabeltårne­t. Hold i endene av tauet, og sett deg på knaerne med hendene rett ved hodet. Før brystet ned mot lårene og langsomt opp igjen ved hjelp av magemuskle­ne.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway