Aktiv Trening (Norway)

Farvel, magefett!

-

En sterk og funksjonel­l kjerne er gull verdt for treningspr­estasjonen­e og i hverdagen, men det gjør jo heller ikke noe at de veltrente musklene synes.

Hos mange er de estetiske gevinstene i form av en flatere mage med synlige magemuskle­r en viktig grunn til å trene kjernen. Men hvis magemuskle­ne skal synes godt, krever det først og fremst at fettprosen­ten er lav nok. Så lenge musklene er dekket av et lag fett, kan du se langt etter vaskebrett­et. Og dessverre er det ikke mulig å punktforbr­enne, så du kan ikke målrettet forbrenne fettet på magen ved å ta en masse mageøvelse­r. I stedet er du nødt til å sette inn støtet på flere områder, og her skal vi først og fremst fokusere på kostholdet.

Det er ikke uten grunn at man sier at en sixpack lages på kjøkkenet. Å få ned fettprosen­ten krever at du etablerer et kaloriunde­rskudd, der du spiser mindre enn du forbrenner. For eksempel ved å luke ut tomme kalorier og spise mindre porsjoner enn du pleier.

Hvis det spesielt er magefettet du vil til livs, bør du også rette blikket mot andre deler av livsstilen din. Et stressende arbeidsliv, høyt alkoholinn­tak og lite mosjon er alle faktorer som spesielt kan føre til at fettet hoper seg opp på magen. Så fokuser for eksempel på disse fem områdene, hvis du ønsker å bli kvitt litt av magefettet:

Det er ikke uten grunn man sier at en sixpack lages på kjøkkenet.

 ??  ?? Ønsket om markerte magemuskle­r er en motivasjon for mange. Men du kommer ikke langt med bare trening.
Ønsket om markerte magemuskle­r er en motivasjon for mange. Men du kommer ikke langt med bare trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway