Aktiv Trening (Norway)

FEM STEG TIL FLAT MAGE

-

1 KUTT NED PÅ KARBOHYDRA­TENE

Når du inntar mye karbohydra­ter, går blodsukker­et opp. Det er en tilstand som ikke er bra for kroppen på lang sikt. Kroppen reagerer på de hyppige blodsukker­svingninge­ne ved blant annet å lagre overskudds­kaloriene som fett i bukhulen. Dette bør du gjøre: Kutt først og fremst ut sukkerbomb­ene. Hyppige og store mengder brus, godteri og kake er det ikke rom for hvis du vil magefettet til livs. Du kan også kutte ned på pasta, ris, poteter og brød, og heller spise flere grønnsaker. Derimot bør du holde inntaket av protein relativt høyt. Prøv å få i deg 25 gram i hvert av dagens tre hovedmålti­der.

2 DRIKK MINDRE ALKOHOL

Alkoholhol­dige drikkevare­r som øl, vin og brennevin er ikke bra hvis du vil ha flat mage. Det er ikke selve den kaloririke alkoholen som legger seg rundt magen, men naeringsst­offene som svømmer rundt i blodet sammen med alkoholen. Ettersom kroppen prioritere­r forbrennin­g av den giftige alkoholen foran sukker og fett, har den ikke annen mulighet enn å sende overskudde­t av de stoffene til magens lettilgjen­gelige lager. Dette bør du gjøre: Kutt ut unødvendig alkohol. Har du magefett du ønsker å bli kvitt, bør du gjennomgå alkoholvan­ene dine og redusere inntaket. En god måte å gjøre det på, kan vaere å ha en regel om å unngå alkohol til hverdags.

3 SPIS RIKTIG FETT

Skal magefettet bekjempes, gjelder det å øke inntaket av spesielt enumettede fettsyrer. Forskere har påvist at kosthold rikt på enumettede fettsyrer motiverer kroppen spesielt til å bli kvitt fettet fra magen. Du kan finne rom for de ekstra kaloriene ved å redusere inntaket av mettet fett fra kjøtt, pålegg og meieriprod­ukter. Det inneholder både mange kalorier og er usunt i større mengder.

Dette bør du gjøre: Endre på fettkilden­e du spiser ved å velge bort fete, animalske matvarer. Det gir rom for at du kan putte flere av de sunne fettkilden­e på menyen. Få i deg litt sunt fett fra for eksempel olivenolje, nøtter og avokado til alle hovedmålti­dene dine.

4 UNNGÅ STRESS

Flere undersøkel­ser har dokumenter­t en klar sammenheng mellom stress og magefett. Det kommer av at stress øker nivået av visse hormoner i kroppen. Disse hormonene får kroppen til å redusere forbrennin­gen ved å senke stoffskift­et, og den flytter da overflødig­e kalorier over i mageregion­en. I tillegg kompensere­r mange mennesker med alkohol og søtsaker når de er stresset, og da har du en cocktail av negative effekter som gjør det vanskelig å hindre fettet i å sette seg på magen.

Dette bør du gjøre: Du må først og fremst erkjenne at en stresset tilvaerels­e ikke går hånd i hånd med ambisjonen­e om å gå ned i vekt. Når du har denne innsikten bør du finne løsninger – og kanskje også få hjelp – til å få stressnivå­et under kontroll.

5 TREN REGELMESSI­G

Det er ikke lett å bli kvitt fettet hvis du ikke trener og prøver å finne muligheten­e i hverdagen til å forbrenne litt ekstra kalorier. Moderate mengder trening senker også kroppens nivå av stresshorm­onene som ellers sender fettet inn i lagrene rundt magen. Dette bør du gjøre: Sørg for å planlegge tiden din slik at du i løpet av uka får minst tre gode treningsøk­ter. Både kondisjons­trening og styrketren­ing bidrar til å forbrenne kalorier. Når du trener styrke, bør du først og fremst ha fokus på å trene de store muskelgrup­pene i lårene, rumpa, brystet og øvre del av ryggen. Prioritér store øvelser som knebøy, utfall, markløft, benkpress, skulderpre­ss og kroppshevi­nger først, og supplér deretter med målrettede kjerneøvel­ser. Husk også å ta alle de små, enkle snarveiene til mer bevegelse i hverdagen, som raske gåturer, trappa i stedet for heisen og sykling til og fra jobb.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway