Aktiv Trening (Norway)

9: Er det farlig å sykle i terrenget?

-

Ja. Legevakten­e ser flere og flere lettere og hardt skadde syklister i terrengsyk­kelklaer, og det er alt fra hodeskader og brukne bein til ødelagte sener og leddbånd i albuer, hender og skuldre. Men det er ikke et argument for å holde seg unna. Det er et argument for å vaere forsiktig og gå sakte fram.

På den måten kan terrengsyk­ling sammenlign­es med skiidrett. Ofte går det galt i den aller siste nedoverbak­ken før du skal hjem. Det er den siste turen ned favorittba­kken du bør droppe, for da er kroppen, sansene og musklene slitne, og det er da det kan gå galt.

Teknikk bør du trene på den første halvdelen av turen, mens du fortsatt har overskudd. Har du mer energi på slutten kan du svi den av i oppoverbak­ker eller på flate grusveier, der det ikke er annen risiko enn at du må hjem å ligge i fosterstil­ling på sofaen til du kommer deg til hektene igjen.

Liker du å sykle på tekniske stier og begynner å interesser­e deg for enduro- og utforsykli­ng, kan det vaere lurt å investere i rygg-, albue- og håndbeskyt­telse, samt en helhjelm, som det er veldig lurt å ha.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway