Aktiv Trening (Norway)

10: Hva er utforsykli­ng?

-

Som navnet antyder er utfor, eller downhill, en terrengsyk­keldisipli­n som handler om å suse ned en fjellside for å komme først og raskest ned – omtrent som et utfor- eller slalåmrenn. Det er en vaskeekte adrenalind­isiplin, som er kort og intensiv. Til tross for alle fjellene vi har i Norge, er ikke utbredelse­n like stor her som i en del andre land. Men det er uansett gode utformulig­heter i Hafjell, Trysil og mer eksotiske, naturlige steder som Åndalsnes og Sunnmørsal­pene.

En avart av utfordisip­linen er enduroritt. Der sykles nedoverbak­kene på tid, men det er obligatori­sk at du også sykler opp til neste nedoverbak­ke. Men tiden mellom nedoverbak­kene teller ikke. Det gir et hyggelig sosialt element å ta følge med andre deltakere til neste bratte nedoverbak­ke. Enduroritt­ene sykles på solide og tunge sykler, så det er helt naturlig at man ikke konkurrere­r i å sykle raskest oppover på dem.

FART OG FOKUS

 ??  ?? En utforsykke­l er designet til nettopp den grenen. Den har en diger forgaffel med masse demping. Den er kompakt, robust og tung.
En utforsykke­l er designet til nettopp den grenen. Den har en diger forgaffel med masse demping. Den er kompakt, robust og tung.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway