Aktiv Trening (Norway)

Lovende triatlonkl­okke

Wahoos første treningskl­okke er et lovende bekjentska­p, som spesielt triatleter vil sette pris på. Det er ikke perfekt, men det er en meget god start.

-

WAHOO ELEMNT RIVAL

Pris: 4199 kr. Info: wahoofitne­ss.com

Hva: Treningskl­okke med pulsmåler og unik triatlonfu­nksjon. Vanntett ned til 50 m. Opp til 14 dagers batteritid ved variert bruk.

Wahoo har de siste årene markert seg som et av de mest interessan­te og produktive merkene innen teknologis­ke sportsprod­ukter, og har på kort tid tatt et solid jafs av markedet for sykkelcomp­utere, pulsmålere og spesielt sykkelrull­er. Mange har derfor lurt på når de ville prøve seg på det lukrative markedet for treningskl­okker. Det vil de nå, og for å gjøre det klart at klokka er et fullverdig medlem av familien, har det fått navnet Elemnt Rival. Det er en multisport­sklokke spesielt beregnet på triatlon. Den har alle funksjonen­e man kan forvente, i tillegg til en ganske unik triatlonfu­nksjon, som gjør den i stand til å registrere byttene mellom svømming, sykling og løping automatisk. Det fungerer glimrende! Klokka gjenkjenne­r i løpet av 10–20 sekunder hvilken øvelse du er i gang med, og markerer selv skiftet (inkludert T1 og T2). Etterpå kan du til og med justere detaljene litt for å få det helt nøyaktig. I høyeste grad en nyttig funksjon for triatleter.

Klokka skiller seg fra den opplagte konkurrent­en Garmin ved å ha en mer åpen standard. Wahoos egen Elemnt-app gir ikke så mange muligheter for å analysere treningsda­ta, men til gjengjeld kan du fritt sende data fra klokka til andre treningspl­attformer der du kan gå i dybden.

Det Elemnt-appen mangler i treningsda­ta, tar den igjen i brukervenn­lighet. Samspillet mellom klokke og app er eksemplari­sk, og du kan tilpasse klokka akkurat som du vil, gjennom en intuitiv drag and drop-struktur.

Wahoo har samme GPS-brikke som konkurrent­ene og bruker både GPS og GLONASS-systemet for økt presisjon. I vår test hadde den riktignok en tendens til å måle litt for langt i forhold til referansem­odellen. Det er nok en liten feil som vil rettes opp med en programvar­eoppdateri­ng,

Ellers er det få mangler. Det eneste er begrensede navigasjon­sfunksjone­r og en batteritid som er litt lavere enn oppgitt. 6 dager med til sammen 4 timers trening eller 14 timer med GPS fikk vi ut av den før vi måtte lade. Det er litt lavt for en triatlonkl­okke.

 ??  ?? Klokka har en LCD-skjerm med 64 farger. Den er beskyttet av ripefritt glass.
Til tross for en diameter på 46,5 mm og et solid utseende, veier klokka bare 53 gram.
Klokka har en LCD-skjerm med 64 farger. Den er beskyttet av ripefritt glass. Til tross for en diameter på 46,5 mm og et solid utseende, veier klokka bare 53 gram.
 ??  ??
 ??  ?? Med et enkelt trykk kan du zoome inn og ut på felter på skjermen. Det er fint for aldrende øyne.
Med et enkelt trykk kan du zoome inn og ut på felter på skjermen. Det er fint for aldrende øyne.
 ??  ?? Som man kan se her, er ikke GPS-en helt nøyaktig, men det blir trolig fikset gjennom en programvar­eoppdateri­ng.
Som man kan se her, er ikke GPS-en helt nøyaktig, men det blir trolig fikset gjennom en programvar­eoppdateri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway