Aktiv Trening (Norway)

Stabil komfortsko til langturene

Brooks’ komfortabl­e løpesko er kommet i en ny utgave med mer støtte. Den er et fremragend­e valg til de rolige langturene.

-

BROOKS GLYCERIN GTS 19

Pris: 1800 kr. Info: brooksrunn­ing.com

Hva: Mengdetren­ingssko med DNA LOFTmellom­såle og støttende guiderails.

Vekt: 323 gram (str. 44). Dropp: 10 mm.

Glycerin er Brooks’ svar på

Volvo V90 – en god og slitesterk modell med komfort i høysetet. I utgangspun­ktet er skoen nøytral – det vil si utviklet for løpere som ikke faller for mye innover på foten. Gjør man det, bør man heller satse på Brooks-modellen Adrenaline. Den er bra, men byr ikke på samme komfort som Glycerin – i hvert fall ikke for lette løpere. Derfor er det en usedvanlig kjaerkomme­n nyhet at Brooks nå lanserer Glycerin GTS. De tre bokstavene står for Go To Support og indikerer at denne skoen er mer stabil. Konkret har den fått et par harde «støtteskin­ner» langs den bakre delen av foten, og de gir mer støtte til løpere som faller innover på foten.

Det er godt løst, og de nye skinnene påvirker stort sett ikke den velkjente Glycerin-opplevelse­n. Skoen er fortsatt behagelig med masse myk demping, en usedvanlig velpolstre­t overdel og en god og bred plattform, som er gull verdt på lange løpeturer.

Bevares, vekten har gått opp litt, men ikke så mye at det påvirker løpeopplev­elsen. Vårt eneste ankepunkt er den svaert polstrede haelkappen. Den irriterte akillessen­en hos en av testerne, så sjekk hvordan den passer deg før du bestemmer deg for å kjøpe skoen.

 ??  ?? Det er god plass i forfoten, og løpere med smal fot vil kanskje synes den er litt vel romslig.
Overdelen i engineered mesh er uten sømmer og sitter ypperlig.
Det er god plass i forfoten, og løpere med smal fot vil kanskje synes den er litt vel romslig. Overdelen i engineered mesh er uten sømmer og sitter ypperlig.
 ??  ?? Såkalte i hardere materiale er bygget opp rundt haelen for ekstra støtte.
guiderails
Såkalte i hardere materiale er bygget opp rundt haelen for ekstra støtte. guiderails
 ??  ?? Passe mengder gummi i yttersålen gjør skoen slitesterk og gir godt grep på tørr og våt asfalt.
Passe mengder gummi i yttersålen gjør skoen slitesterk og gir godt grep på tørr og våt asfalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway