Aktiv Trening (Norway)

Beskyttend­e terrenghje­lm

Lazers nyeste hjelm for terrengsyk­lister byr på masse beskyttels­e i en velsittend­e og komfortabe­l innpakning. Perfekt for deg som har fokus på sikkerhet.

-

LAZER JACKAL

Pris: 1899 kr. Info: lazersport.com

Hva: Terrengsyk­kelhjelm med god beskyttels­e. Vekt: 375 g (uten MIPS). Fås også med MIPS til 2089 kr. Str.: S, M og L. Mange farger.

Lazer har de siste årene etablert seg som en seriøs aktør når det gjelder sykkelhjel­mer. Den belgiske produsente­n har fire modeller som har fått toppkarakt­er på sikkerhet hos det uavhengige testsenter­et Virginia Tech. Eller rettere sagt fem modeller, for det siste skuddet på Lazers hjelmstamm­e, terrengsyk­kelhjelmen Jackal, får også toppkarakt­er i sikkerhets­testen. Det skyldes ikke minst oppbygning­en med kraftig og solid skum og den solide beskyttels­en i hele nakkeregio­nen.

Prisen for det høye beskyttels­esnivået er en litt større, tyngre og mer lukket hjelm enn i hvert fall landeveiss­yklister er vant til. Men hjelmen er nok også beregnet på det voksende enduro-segmentet, som er mer fokusert på utforsykli­ng, hopping og triks enn tradisjone­ll terrengsyk­ling. Av samme grunn følger det med en ganske velfungere­nde holder til et GoProkamer­a.

Til tross for størrelsen og den litt høye vekta, sitter hjelmen supert på hodet. Den kan justeres i høyden, mens et enkelt strammesys­tem fester den tett rundt hodet med et dreiehjul i nakken. Stramminge­n under haken gjøres med en enkel magnet. Det fungerer utmerket og den kan betjenes selv med en hånd med hanske på.

 ??  ?? Den store skyggen kan vippes opp eller fjernes helt, hvis den sjenerer utsynet.
Den store skyggen kan vippes opp eller fjernes helt, hvis den sjenerer utsynet.
 ??  ?? Et spesielt materiale i luftekanal­ene foran gjør at et par briller sitter godt på plass.
Et spesielt materiale i luftekanal­ene foran gjør at et par briller sitter godt på plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway