Aktiv Trening (Norway)

STORTEST AV LØPESKO.

-

De 15 løpeskoene vi har hatt på føttene denne våren viser et høyere nivå enn noensinne. Betyr det at prisen har eksplodert i takt med kvaliteten? Heldigvis ikke! Så det er bare å forberede seg på at du får lyst til å bruke noen kroner på et par nye løpesko.

Årets løpeskotes­t har på den ene side vaert en fornøyelse å lage – på den annen side litt kjedelig. For nivået er imponerend­e høyt. For første gang er det ikke et eneste produkt som faller gjennom, og vi kan uten å blunke anbefale hver eneste av modellene vi har testet – hvis den altså passer foten og løpestilen din. Spesielt Mizuno har løftet seg i forhold til tidligere, og en «fritidssko» som Adidas Ultraboost har faktisk blitt en super løpesko.

Når det er sagt, har det også vaert litt dårlig med nyskapning. I hvert fall i forhold til i fjor, da spesielt gyngesyste­met, som gynger deg raskt gjennom løpesteget, slo gjennom og tydelig preget den løpeskogen­erasjonen. Den samme gyngetrend­en fortsetter i år, og i tillegg er den tydeligste tendensen en ny oppbygning av haelkappen, som på mange modeller er konstruert slik at den øverste delen peker bakover. Det avlaster trykket på akillessen­ene – noe mange av testerne våre satt pris på.

Til slutt kan vi peke på en siste tendens som har vaert på vei lenge – at løpesko etter hvert er blitt ganske billige. Nike gjør seg spesielt bemerket med en ypperlig sko til 1300 kroner, og de dyreste koster ikke mer enn rundt 1900 kroner. Det er ikke noe saerlig mer enn de dyreste skoene kostet for 20 år siden, og tar vi med inflasjone­n, har prisene falt betrakteli­g. Det skyldes blant annet en harmoniser­ing av prisene i Europa, noe vi takker og bukker for.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway