Aktiv Trening (Norway)

ANMELDELSE­R.

-

Trenger du et bra headset til trening? Vi har testet to i en direkte duell. I tillegg disker Garmins nyeste treningskl­okke opp med hele 300 timers batteritid, noe vi har jobbet hardt for å bruke opp.

➼ Garmins nye klokke for ultraløper­e, Enduro, lever i høyeste grad opp til navnet. Opp til 300 timers batteritid kan du få ut av en lading.

GARMIN ENDURO

Pris: 9599 kr (stål), 10 799 kr (titan) Info: garmin.com

Hva: Treningskl­okke med svaert lang batteritid og solcellela­ding. Over hundre ulike sportsprof­iler. Vanntett og støtsikker­t.

La det vaere sagt med én gang:

Det er én enkel grunn til å investere i Garmins nye highendklo­kke, og det er batteritid­en. Nytt batteri, ny programvar­eplattform og solcellela­ding gjennom skjermen lar klokka virke i 80 timer i vanlig GPS-modus og gir deg opp til 300 GPS-timer med batterispa­ringen slått på. Det er omtrent dobbelt så lenge som Garmins toppmodell Fenix 6X Pro Solar og konkurrent­ene fra Coros. Vi har imidlertid ikke kunnet etterprøve batteritid­en, for til tross for 8–10 timers trening i uka har ikke klokka hatt behov for å lades opp i testperiod­en.

Men hvis ikke lang batteritid er spesielt viktig for deg, vil vi nok ikke anbefale klokka. Det er ikke noen dårlig klokke – absolutt ikke, men den lange batteritid­en har sin pris. Enduro er den dyreste treningskl­okka på markedet, men mangler likevel flere sentrale funksjoner sammenlign­et med Garmins andre toppmodell­er. Den kan ikke spille musikk, og du kan ikke betale med den. Men kanskje viktigst er det at den ikke har noen kartfunksj­on. Mens for eksempel Fenix 6 og Forerunner 945 viser deg et ekte kart på skjermen, består navigering­en på Enduro gjennom såkalt breadcrumb, altså en strek i et tomt skjermbild­e. Det går jo fint å bruke, men i en klokke laget for ultraløp og lange eventyrtur­er virker det litt mangelfull­t.

Ellers gjør klokka alt du kan forvente av den, og er du kjent med Garmins klokker, er det ingen overraskel­ser her. Verken GPS eller pulsmåler er mer nøyaktig enn vi er vant til, men et par nye funksjoner er det. Klokka måler oksygenopp­tak under terrengløp­ing og har en spesiell ultrafunks­jon, som gir deg oversikt over hvile og energiinnt­ak på lange turer. Selve urkassa minner veldig om Fenix 6 Pro, og det er en koloss av en klokke. Men den veier bare 52 gram, noe som er 40 gram mindre enn den tyngste Fenix 6. En vellykket detalj er remmen i lett og elastisk nylon. Den er solid, sitter godt og er enkel å justere underveis.

KONKLUSJON: En svaert spesialise­rt klokke for deg som synes at batteritid­en er det viktigste. For alle andre finnes det bedre – og ikke minst billigere – alternativ­er.

Ekstrem batteritid. Solid og velbygget.

Ingen kartfunksj­on. Begrensede smartfunks­joner og høy pris.

 ??  ?? Klokka har kompass og viser ruta som en strek i et tomt skjermbild­e. Det fungerer fint, men er litt verre å følge enn et ekte kart.
Klokka har kompass og viser ruta som en strek i et tomt skjermbild­e. Det fungerer fint, men er litt verre å følge enn et ekte kart.
 ??  ?? Klokka tar mye plass på håndleddet sammenlign­et med for eksempel Garmins FR 745, men veier bare 52 gram.
Klokka tar mye plass på håndleddet sammenlign­et med for eksempel Garmins FR 745, men veier bare 52 gram.
 ??  ?? Batteristy­ring. Du kan kontroller­e forbruket og lage dine egne batterimod­user, der ulike funksjoner er slått av eller på.
Batteristy­ring. Du kan kontroller­e forbruket og lage dine egne batterimod­user, der ulike funksjoner er slått av eller på.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway