Aktiv Trening (Norway)

ULTRALØP I INKAENES RIKE

-

Savner du et ekstremt mål for treningen og vil samtidig ha en opplevelse for livet? Da er det chilenske ultraløpet Atacama Crossing kanskje noe for deg. Løpet er 250 kilometer langt og strekker seg over seks dager, der du kan se fram til å krysse saltsjøer og elver, og løpe over fjell og gjennom ørkener. Hver etappe er mellom 36 og 76 kilometer lang. Underveis sørger arrangøren­e for vann, overnattin­g i telt og en nål du kan stikke hull på vannblemme­ne med. Hvis du trenger mer utstyr, må du ta det med selv. Men så venter også en opplevelse utenom det vanlige. Underveis løper du blant annet langs inkaenes gamle handelsrut­e, og du kommer til å krysse Atacamaørk­enen, som er et av de tørreste stedene i verden. Faktisk er det her NASA tester romkjøretø­yene sine, fordi ørkenen minner veldig om Månen og Mars. Neste gang løpet arrangeres, er etter planen 26. september i år.

Kreativite­t

 ??  ?? Hvert år deltar rundt 200 løpere fra 40 land i Atacama Crossing, der man løper i den vakreste og villeste naturen i Chile.
Hvert år deltar rundt 200 løpere fra 40 land i Atacama Crossing, der man løper i den vakreste og villeste naturen i Chile.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway