Aktiv Trening (Norway)

5 tegn på at du ikke presser deg nok

-

#1 DU MERKER IKKE FRAMGANG

Hvis du vil ha synlige resultater i form av en mer veltrent kropp eller større muskler, krever det mer fokusert innsats enn hvis du bare trener for å ha god helse eller for å oppretthol­de formen. Du kan følge utviklinge­n ved for eksempel å måle omkretsen på bein og armer jevnlig. Hvis du kan konstatere at du befinner deg på omtrent samme sted som for et halvt år siden, skyldes det sannsynlig­vis at du ikke trener nok eller ikke trener hardt nok. Når det gjelder muskelveks­t, kan en årsak til manglende resultater også vaere at du spiser for lite.

#2 DU GJØR DET SAMME HVER GANG

Prøv å kikke litt tilbake på treningen din. Hvis du for tre måneder siden kjørte akkurat de samme øvelsene som i dag, og du fortsatt tar samme antall sett og løfter samme antall kilo, kan det tyde på at du ikke presser deg selv nok når du trener. Det har blitt litt for komfortabe­lt. Det kan vaere greit hvis målet med treningen bare er god helse og vedlikehol­d av formen, men hvis du vil utvikle deg videre, er det på høy tid å gjøre noen justeringe­r.

#3 DU ER ALDRI (ELLER ALLTID) STØL I MUSKLENE

Stølhet i musklene oppstår når vi gjør noe uvant. Hvis du aldri er støl i musklene i dagene etter trening, kan det skyldes at du trener for ensformig og ikke utfordrer kroppen nok. Og på motsatt måte, hvis du alltid er støl i musklene etter trening kan det også vaere et tegn på at du trener for lite. Det kan vaere at treningen er for inkonsiste­nt, slik at musklene aldri rekker å venne seg til treningen. Stølhet i musklene i seg selv er altså ikke en indikator for verken effektiv eller ineffektiv trening, men det er en faktor du kan ta med i vurderinge­n når du skal finne ut om du trener for lite, for mye eller akkurat passe.

#4 DU KOSER DEG FOR MYE

Noen har en tendens til å betrakte en trening som utført bare de har tatt turen til treningsse­nteret. At halvparten av tiden har gått med til å lese på mobilen, drikke kaffe, prate, se på TV på trimsykkel­en eller konsentrer­e seg om en god lydbok, betyr mindre. Vurder om du får så mye ut av treningen du egentlig vil, eller om det har blitt litt for mye kos. Kanskje er det på tide å stramme opp litt?

#5 DU PRESSER IKKE DEG SELV

Helt aerlig: Føler du at du presser deg selv når du trener? Du kan gjerne føle litt på villdyret inne i deg når du løfter vekter, og at litt sinne får utløp. Hvis du kan sitte og kikke gjennom Instagramf­eeden mens du kjører beinspark, blir det rett og slett for slapt til at det hjelper noe saerlig. Du er faktisk nødt til å ta deg selv dit hvor det kjennes virkelig tungt ut hvis kroppen skal ha en grunn til å bygge seg sterkere.

 ??  ?? Det kan godt vaere hyggelig på trening, men du må også konsentrer­e deg om vektene av og til hvis du vil oppleve framgang.
Det kan godt vaere hyggelig på trening, men du må også konsentrer­e deg om vektene av og til hvis du vil oppleve framgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway