Aktiv Trening (Norway)

– LOCKDOWN, SIER DU? DET STOPPER IKKE MEG!

-

Hva: 511 km i en toromsleil­ighet Hvor: Beijing, Kina

Den kinesiske mosjoniste­n Li Zhanzhe har deltatt i hvert eneste større maratonløp i Kina de siste 37 årene. I tillegg løper han rundt 300 kilometer i måneden, men som kjent skalket de kinesiske styresmakt­ene effektivt alle luker da koronaviru­set startet sin ødeleggend­e ferd. Det betød at Li Zhanzhe i to måneder var underlagt et strengt portforbud hjemme i Beijing, og i praksis var sperret inne i den lille leilighete­n sin. Men hvis en løper virkelig vil løpe, så løper han, og hvis det bare er en toromsleil­ighet til rådighet, så er det der han løper!

Treningsru­ta gikk fra kjøkkenet, inn i stua og tilbake. Det var så liten plass at han målte én runde til bare å vaere ti meter lang. Den runden løp han tusen ganger om dagen, noe som tok ham rundt en time, fortalte han. Det fortsatte han med i 50 dager, mens han holdt oversikt over løpeturene, slik at han kunne se hvor langt han hadde løpt da nedstengni­ngen var over. Det var den for Lis vedkommend­e 19. mars i fjor, og på det tidspunkte­t hadde han skrevet 511 kilometer i treningsda­gboka. Nevnte vi at Li er 67 år gammel?