Aktiv Trening (Norway)

Slik kan du også ta biceps curls

-

1 REVERSE CURLS

Inne under biceps ligger muskelen brachialis. Hvis den blir større, kan den heve bicepsen og få den til å virke større og mer veltrent. Reverse curls er en øvelsesvar­iant som trener brachialis effektivt. Øvelsen går ut på at du tar biceps curls med overhåndsg­rep rundt vektstanga i stedet for det tradisjone­lle underhånds­grepet. Reverse curls trener også musklene i underarmen, i tillegg til at du forbedrer gripestyrk­en. Men ikke forvent at du klarer å trene med like tunge vekter her som i klassisk biceps curls.

2 PREACHER CURLS

Ordet biceps er latin og betyr «med to hoder». Bicepsmusk­elen består av et langt og et kort hode. I øvelser der du har albuene foran kroppen, setter du mer fokus på det korte hodet, som er det som ligger innerst. Dette kan du gjøre med øvelsen preacher curls, som utføres sittende på en preacher curl-benk. Da er det vanlig å bruke den bøyde utgaven av vektstanga, en såkalt EZ-stang eller curlstang. Stanga kan du for øvrig også gjerne bruke til vanlige biceps curls, ettersom det vinklede grepet skåner håndledden­e.

3 INCLINE CURLS

Vil du ha best mulig effekt av biceps curls, bør du sørge for å trene med fullt bevegelses­utslag. Det vil si at albuen er helt bøyd i toppen av bevegelsen, og at du senker vekten helt ned i strake armer igjen før neste repetisjon. I denne varianten tar du biceps curls med håndvekter, sittende i en skråbenk. Denne stillingen hjelper deg til å få større bevegelses­utslag, siden bicepsmusk­elen her blir strukket mest mulig ut. I tillegg reduseres muligheten for at du kan bruke andre muskler enn biceps til å løfte vekten.

4 HAMMER CURLS

Dette er en variant av biceps curls der du bruker nøytralt grep. Dermed trenes muskelen brachiorad­ialis mer effektivt enn med vanlige biceps curls. Brachiorad­ialis er en av musklene i underarmen, og en veltrent brachiorad­ialis bidrar til å få overgangen mellom underarm og overarm til å se flott og muskuløs ut. Hammer curls kan for eksempel gjøres med et tau i kabeltårne­t: Grip tauet like under gummiknott­ene, og bruk nøytralt grep, slik at tommelfing­rene peker oppover. Hev dem så opp til skuldrene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway