Aktiv Trening (Norway)

Headset til trening

Man kan lage trådløse hodetelefo­ner på mange måter. Det vitner denne månedens duell mellom Samsung og Miiego om. Hvilke liker du best?

-

SAMSUNG GALAXY BUDS PRO

Pris: 2490 kr. Info: samsung.com

Hva: Trådløst headset med aktiv støydempin­g og tre mikrofoner. Batteritid: 5 timer (med støydempin­g på), og 13 timer til i etuiet.

Dette er Samsungs nye toppmodell, og her er det flust av funksjoner. Du kan velge nivå på støykansel­leringen, øke omgivelses­lyden med 20 desibel ved behov og stille inn pluggene til å dempe volumet automatisk når du begynner å snakke. Pluggene er vannresist­ente, har tre ulike mikrofoner og en ny Windshield-teknologi som skal filtrere ut vindstøy. Spesielt den sistnevnte fungerer meget bra, og støykansel­leringen er helt fantastisk – selv på løpeturer i vinden langs trafikkert­e veier. Man må dytte og vri litt på pluggene for å få de til å sitte når man putter dem inn, og de er ganske store, men så skjuler de også en bass på 11 mm og diskant på 6,5 mm. Lyden er god og levende, bare man får tilpasset den i Samsungs app. Den er ikke tilgjengel­ig for iPhonebruk­ere, så de får både dårligere lyd og mister mye funksjonal­itet. Men for Android-brukere som vil ha et flott headset med god lyd og spennende funksjoner, er de verdt å vurdere.

MIIEGO MIIBUDS ACTION

Pris: 1199 kr. Info: miiego.com

Hva: Trådløst headset. Batteritid: 6 timer, og ytterliger­e 83 timer i etuiet. IPX6-vanntetthe­t, så de tåler kraftig regn.

Hvis Samsungs Galaxy Buds pro er den stilige, flotte løsningen, er Miiegos Miibuds den solide og litt klumpete. De store proppene sitter svaert godt fast, og takket vaere den store ørebøylen er de rett og slett ikke til å rikke – selv ikke under svett crossfit eller teknisk terrengløp­ing. De virker også veldig solide og har uten problemer tålt både svette og vann i store mengder. Batteritid­en er absolutt også godkjent. De klarer fint seks timer på en oppladning. Men alt det kommer med en pris, og det er – i tillegg til et lite elegant utseende og et stort ladeetui – en lite komfortabe­l passform. Proppen kjennes godt i øret, og bøylen kan også trykke ubehagelig, spesielt hvis du har briller, lue eller en løpecaps på.

Trykknappe­ne på sidene gjør betjeninge­n veldig enkel og mye lettere enn på den litt overfølsom­me Samsung-modellen. Lyden kan vi ikke klage på. Headsettet spiller høyt nok til podkaster og med god bass når du hører på musikk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway