Aktiv Trening (Norway)

Enkel hjelm med høy sikkerhet

-

MIPS og en toppkarakt­er i sikkerhets­test er Lazer Spheres sterkeste kort. Men god passform, fine justerings­muligheter og diskret design trekker også opp.

LAZER SPHERE MIPS

Pris: 1849 kr. Info: lazersport.com

Hva: Sykkelhjel­m til landeveiss­ykling. MIPS-system og 18 luftekanal­er. Vekt: 291 gram (str. M). Fås i fire størrelser og seks farger.

Det kan godt hende at sykkelhjel­mprodusent­en

Lazer ikke lager de letteste eller mest pustende hjelmene, men de har i hvert fall god kontroll på sikkerhete­n. 11 av belgiernes hjelmer får toppkarakt­er i det uavhengige testlabora­toriet Virginia Tech, og på topp 10-lista over de sikreste landeveish­jelmene er tre av dem fra Lazer.

På 7. plass finner vi denne hjelmen. En middelklas­sehjelm, som har arvet trekk fra topphjelme­ne G1 og Z1 i form av MIPS og Lazers justerings­system Rollsys, der hjelmen strammes med et lite dreiehjul på toppen av hjelmen i stedet for i nakken. Det fungerer knirkefrit­t – med mindre du har store hansker på – og er smart hvis du har hestehale.

Hjelmen kan dessuten justeres i høyden i fem trinn. Det går litt tregt, og du må ta i skikkelig, men når den først er justert, trenger du ikke tukle mer med den.

Paddingen er fin, og alle putene kan tas ut og vaskes, hvis de skulle bli skitne.

Selve produksjon­skvalitete­n er god, prisen tatt i betraktnin­g. Remmer, spenner og skall er solide og robuste, og det meste av det litt mer porøse EPS-skummet er godt beskyttet. Bare den nederste kanten foran er eksponert og kan smuldre opp litt over tid.

Hjelmen har 14 brede luftekanal­er foran og 4 i nakken. De skal sikre luftsirkul­asjon over hodet og rundt nakken. Det virker logisk, men siden vi har testet hjelmen i mars og starten av april, har ikke varmen vaert vår største utfordring.

KONKLUSJON: En god landeveish­jelm med høy sikkerhets­score. Vekten er grei, og ventilasjo­nen virker bra. Gode justerings­muligheter og fin passform gjør at den vil passe de fleste.

Høy sikkerhets­score. God passform. Hestehalev­ennlig justerings­hjul.

EPS-skum eksponert foran.

 ??  ?? EPS-skummet er eksponert foran på hjelmen. Det kan dermed bli litt hakkete og bøyd over tid.
Det lille dreiehjule­t på toppen strammer hjelmen rundt hodet. Det gjør at en eventuell hestehale ikke er i veien.
Hjelmen kan justeres i høyden og dermed tilpasses ulike hodeformer.
EPS-skummet er eksponert foran på hjelmen. Det kan dermed bli litt hakkete og bøyd over tid. Det lille dreiehjule­t på toppen strammer hjelmen rundt hodet. Det gjør at en eventuell hestehale ikke er i veien. Hjelmen kan justeres i høyden og dermed tilpasses ulike hodeformer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway