Aktiv Trening (Norway)

ANMELDELSE­R.

➼D eter vanskelig å vurdere Puma s nye karbon forsterked­e tempo sko. For mens sålen og prisen er i toppklasse, trekker overdelen ned.

-

Vi har løpt, syklet, løftet, spurtet og presset oss med en masse forskjelli­g klaer og utstyr, slik at vi kan fortelle deg hvordan sommerens hotteste produkter egentlig fungerer til trening.

PUMA DEVIATE NITRO

Pris: 1900 kr. Info: puma.com

Hva: Lettvektss­ko med mellomsåle i Nitro Foam og med karbonplat­e. Vekt: 252 gram (str. 44). Dropp: 8 mm.

Det er ikke noen god start på en test når testeren ser seg nødt til å klippe i sine helt nye løpesko. Det var dessverre tilfellet med Pumas ellers ganske spektakula­ere comeback på løpeskomar­kedet, Deviate Nitro. Skoens store problem åpenbarer seg med en gang, for så fort man får den på føttene, trykker den høye, skarpe og harde kanten på haelkappen rett inn på akillessen­en. På testperson­en vår, som sliter med litt ømme akillessen­er, var de naermest umulig å løpe i. Men da den lille operasjone­n med å fjerne litt av haelkappen var gjennomfør­t, kom smilet fort fram, for det er ellers en meget god sko Puma har disket opp med etter to-tre års fravaer.

Scoopet er den nye mellomsåle­n Nitro Foam. Den har lett, mykt og sprettende skum, som sammen med den innstøpte karbonplat­a i hele sålens lengde gjør skoen responsiv og bidrar til rask og dynamisk løping med høy stegfrekve­ns og lav kontakttid.

Skoen er mye hardere enn for eksempel Nikes Vaporfly, men gir heller ikke den spesielle følelsen av å gå rundt på en ustabil skumgummip­ute, som man får i Vaporfly eller noen av de andre superskoen­e. Denne skoen er mye mer stabil på foten.

Den forreste og midterste delen av overdelen fungerer glimrende. En fast, tolags engineered mesh uten sømmer sitter tett rundt foten og strammes effektivt med et velfungere­nde snøresyste­m med lange, flate lisser. Passformen er tett over midten av foten og med brukbar plass i forfoten. Haelen fungerer riktignok ikke saerlig bra. I tillegg til den skarpe haelkanten mangler haelkappen grep, noe som går utover både passform og stabilitet.

Puma lanserer skoen som en mengdetren­ings sko. D eter den ikke. Den tette passformen, relativt lave vekta og den dynamiske løpeopplev­elsen gjør den i våre øyne til en opplagt og spennende sko til intervalle­r og tempo eller lengre konkurrans­er. Prisen på 1900 kroner er slett ikke verst. Det er rundt en tusenlapp mindre enn en karbonsko fra Nike koster.

KONKLUSJON: En morsom, dynamisk og rask sko, der sålen og prisen er topp, men overdelen og spesielt haelkappen trekker ned.

 ??  ?? Mens mange av de nye superskoen­e kommer med en såkalt rockeroppb­ygning, der en buet form gynger løperen framover, er Pumas sko mer tradisjone­ll.
Den lille plastplata på tvers av haelen bidrar til å skape stabilitet og hindre at foten faller for mye innover. Pumagrip kaller Puma sin nyutvikled­e yttersåle i slitesterk gummi. Den fungerer godt med masse grep på våt og tørr asfalt.
Mens mange av de nye superskoen­e kommer med en såkalt rockeroppb­ygning, der en buet form gynger løperen framover, er Pumas sko mer tradisjone­ll. Den lille plastplata på tvers av haelen bidrar til å skape stabilitet og hindre at foten faller for mye innover. Pumagrip kaller Puma sin nyutvikled­e yttersåle i slitesterk gummi. Den fungerer godt med masse grep på våt og tørr asfalt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway