Aktiv Trening (Norway)

KYLLING ER FRIKJENT

- Kilde: PubMed

Kylling er magert kjøtt og inneholder mye protein. Derfor er det ofte på middagstal­lerkenen hos mange som trener. Men hvor sunt er det populaere kjøttet egentlig? Det ville forskerne bak en ny studie finne ut. Studien er en såkalt metastudie, som har samlet og analysert resultaten­e fra 22 tidligere studier om sammenheng­en mellom inntak av lyst kjøtt og forekomste­n av hjerte- og karsykdomm­er. Lyst kjøtt ble i studiene primaert definert som kylling og kanin, og resultatet var at det lyse kjøttet er forbundet med lavere dødelighet og nøytral til lavere forekomst av hjerte- og karsykdomm­er. I den dårlige enden av skalaen ligger rødt, bearbeidet kjøtt, mens fisk er sunnest. Forskerne tok bare for seg helseeffek­tene, og så verken på det dyreetiske aspektet eller klimaavtry­kket ved de ulike kjøttsorte­ne.

 ??  ?? Er lyst kjøtt som kylling bra eller dårlig for helsa? Det har forskerne bak en ny studie sett naermere på, og resultatet er nok en lettelse for mange.
Er lyst kjøtt som kylling bra eller dårlig for helsa? Det har forskerne bak en ny studie sett naermere på, og resultatet er nok en lettelse for mange.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway