Aktiv Trening (Norway)

IKKE TREN HIIT FOR OFTE

-

For hyppig HIIT (høyintensi­v intervallt­rening) svekker musklenes små «kraftverk», kalt mitokondri­er, viser en ny svensk studie. Forskerne satte en gruppe mosjoniste­r til å følge et HIIT-program på trimsykkel i tre uker. Den første uka trente deltakerne HIIT to ganger, den andre uka økte de til tre ganger, og den tredje uka trente de fem ganger. Forskerne tok jevnlig prøver for å måle hvordan deltakerne­s kropper respondert­e på treningen. De første to ukene medførte treningen økt prestasjon­sevne, og mitokondri­ene i muskelcell­ene ble mer effektive til å produsere energi. Men etter den tredje uka, der deltakerne hadde trent HIIT fem ganger, hadde mitokondri­enes effektivit­et plutselig sunket med 40 prosent. Også forsøksper­sonenes blodsukker­regulering var dårligere.

Kilde: GIH – The Swedish School of Sport & Health Sciences

 ??  ?? HIIT er tidsbespar­ende og svaert effektiv trening. Men det er viktig at kroppen får nok tid til å restituere mellom de harde treningsøk­tene.
HIIT er tidsbespar­ende og svaert effektiv trening. Men det er viktig at kroppen får nok tid til å restituere mellom de harde treningsøk­tene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway