Aktiv Trening (Norway)

Super treningskl­okke til prisen

➼ Den nye utgaven av Polars klokke i mellomklas­sen har så mange funksjoner at selv de mest kresne ikke vil savne noe. Det er vanskelig å finne en bedre klokke til prisen.

-

POLAR VANTAGE M2

Pris: 2999 kr. Info: polar.com

Hva: Treningskl­okke med en masse trenings-, helse- og smartfunks­joner. Batteritid: Cirka 30 timer med GPS.

2018 var litt av et comeback-år for Polar. Etter å ha famlet litt i blinde og ikke riktig funnet seg til rette i en verden av stadig mer avanserte GPS- og smartklokk­er, lyktes de plutselig med tre svaert gode modeller: Vantage V, Grit X og ikke minst Vantage M, som vant Aktiv Trenings stortest av rimelige treningskl­okker i 2019. Nå har sistnevnte kommet i en ny versjon. Mye er som før, og det er fortsatt snakk om en velbygget, velfungere­nde treningskl­okke med en imponerend­e mengde funksjoner.

Klokka egner seg til alt fra nysgjerrig­e helseentus­iaster som vil registrere søvn, skritt og puls, til ambisiøse triatleter som vil ha detaljert trenings- og restitusjo­nsdata. Det er rett og slett ikke en eneste treningsfu­nksjon som mangler. I tillegg er alt knyttet sammen i Polars Flow-app, som gir mulighet for den dypeste innsikt og etter vår mening er en av de aller beste målerappen­e. I forhold til forgjenger­en har klokka fått et par nye funksjoner. Blant de vi har savnet mest, er music control, som gjør at du kan «fjernstyre» musikkavsp­illingen på mobilen gjennom klokka. Den nye Fuel-funksjonen, som lar deg planlegge i detalj når og hvor mye vaeske og energi du bør innta under trening, kan også vaere nyttig.

Målt på funksjoner er klokka en av de beste til prisen. Men det er et par minuser hvis vi sammenlign­er med Garmin. Skjermen er litt mørk, og datafelten­e små. Klokka må stilles inn gjennom appen – og lite kan endres på selve klokka. Dessuten er programvar­en litt treg, og klokka kan reagere litt sent.

KONKLUSJON: En liten, men god, oppdaterin­g, med noen få, velvalgte nye funksjoner. Fortsatt en god modell for deg som vil ha mange funksjoner og mye treningsda­ta å dykke ned i.

Mange funksjoner til prisen. Bra design. Fuel-funksjonen er fin på lange turer.

Litt treg. Liten skjerm.

 ??  ??
 ??  ?? Lengre batteritid og barometris­k høydemåler er de største manglene sammenlign­et med toppmodell­ene.
Lengre batteritid og barometris­k høydemåler er de største manglene sammenlign­et med toppmodell­ene.
 ??  ?? Remmen er nydesignet, og den er glimrende. Klokka fås også i fire fargekombi­nasjoner: svart/grå, brun/kobber, gull/sjampanje og grå/gul.
Remmen er nydesignet, og den er glimrende. Klokka fås også i fire fargekombi­nasjoner: svart/grå, brun/kobber, gull/sjampanje og grå/gul.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway