Aktiv Trening (Norway)

NYHETER.

-

En ny verdensrek­ord på 50 km-distansen er bare en av nyhetene du kan glede deg til å lese mer om. En 3D-printet løpesko er en annen!

Den ettergiven­de, barnåldekk­ede skogbunnen, de grønne traerne som lukker seg over deg i en tunnel av grønt og den lille, forførende stien, som litt lenger fremme gjør en sving og forsvinner inn bak traerne.

Der er ikke noe å si på at «sti» tar en klar førsteplas­s når det gjelder hva slags underlag vi liker best å løpe på. Stien fører deg ofte ut i flott natur og inspireren­de steder å løpe, og så er den behagelig å løpe på: Myk, skånsom og såpass ujevn at belastning­en på beina hele tiden flyttes litt rundt. Alt det er noe som reduserer skaderisik­oen.

Sand og betong er vi derimot ikke saerlig glade i å løpe på, og det er forståelig. Men det er lurt å variere underlaget vi løper på. Både for å variere belastning­en på kroppen og for å venne oss til de ulike underlagen­e. Hvis vi for eksempel skal løpe halvmarato­n i byen, nytter det ikke å ha løpt alle turene i skogen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway