Aktiv Trening (Norway)

KNALLHARDT FJELLØP

-

Tittelen som verdens hardeste 5-kilometer er det mange som slåss om, men The Mount Marathon Race i Alaska må vaere en seriøs utfordrer. Her må løperne først kjempe seg oppover det ekstremt bratte fjellet Mount Marathon, til de er 906 meter over havet, og så går det over stokk og stein ned igjen. Løpet, som går av stabelen 4. juli hvert år, har vaert arrangert i over 100 år. Som så mange andre ekstreme løpeutford­ringer startet det i sin tid med en diskusjon mellom to menn i en bar: Var det mulig å løpe opp og ned det lokale fjellet på en time? For å avgjøre veddemålet ble det arrangert et løp blant de lokale, og det utviklet seg til en fast tradisjon. Ved det første offisielle løpet i 1915 kom vinneren i mål etter én time og to minutter, men siden har andre løpere for lengst bevist at det er mulig på under en time. Den nåvaerende rekorden er 41.26 for menn og 47.48 for kvinner.

 ??  ?? Løpet tiltrekker ikke lenger bare de lokale fra den lille havnebyen Seward ved foten av fjellet. I dag vil løpere fra hele verden vaere med i konkurrans­en.
Løpet tiltrekker ikke lenger bare de lokale fra den lille havnebyen Seward ved foten av fjellet. I dag vil løpere fra hele verden vaere med i konkurrans­en.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway