Aktiv Trening (Norway)

Optisk pulsmåler som faktisk virker

➼ Med den nyeste utgaven av Polars eksterne pulsmåler er det mulig å trene etter pulsen uten å ha et stramt pulsbelte rundt brystet.

-

POLAR VERITY SENSE

Pris: 949 kr. Info: polar.com

Hva: Optisk pulsmåler som festes rundt armen eller i svømmebril­lene. Kan lagre pulsdata. Batteritid: Opp til 20 timer.

Ideen om optisk – altså lysbasert – pulsmåling er på ingen måte ny. De første så dagens lys for ti år siden, og i dag er de å finne i alle trenings- og smartklokk­er på markedet. Det er altså de små lysdiodene på baksiden av klokka. Det nye ved Polars nye produkt i kategorien er at den virker!

Vi har testet hundrevis av optiske pulsmålere opp gjennom årene, og selv om kvaliteten varierer, er den generelle opplevelse­n at de svinger for mye og ganske ofte – spesielt ved intervalle­r – er helt på baertur. De er derfor uegnet å bruke til strukturer­t pulstrenin­g, og vi har alltid anbefalt et pulsbelte rundt brystet hvis du skal styre intensitet­en etter pulsen.

Men det er det slutt på nå. Polars måler, som plasseres rundt for eksempel overarmen eller strikken på svømmebril­lene, måler i alle våre tester like nøyaktig som et pulsbelte rundt brystet. Det er kanskje en ørliten forsinkels­e på registreri­ngen, men det er ikke noe som betyr noe i praksis.

I tillegg er den veldig enkel å sette opp og fungerer med alle slags enheter – klokker, sykkelcomp­utere, iPader og mobiler, så lenge de har Bluetooth eller ANT+. Sensoren trenger faktisk heller ikke en enhet for å kunne brukes. Den har internt minne og kan dermed lagre pulsdataen og etterpå overføre den til for eksempel Polars glimrende app Flow.

Batteritid­en angis til 20 timer, men er nok i praksis naermere 10, litt avhengig av temperatur­forhold og lignende. Det er i underkant av hva som loves, men uansett nok til selv de lengste treningsøk­ter.

KONKLUSJON: Et lite, enkelt, men svaert anvendelig produkt for deg som svømmer eller bare ikke er glad i å trene hardt med et stramt belte rundt brystet.

Nøyaktig måling. Enkel å sette opp. Fungerer med de aller fleste enheter.

Batteritid lavere enn angitt.

 ??  ??
 ??  ?? Med et medfølgend­e feste kan sensoren monteres i svømmebril­lene og dermed måle pulsen under svømming.
Med et medfølgend­e feste kan sensoren monteres i svømmebril­lene og dermed måle pulsen under svømming.
 ??  ?? Den lilla grafen er Polars pulsmåler, og som du kan se, måler den like nøyaktig som et pulsbelte rundt brystet. Her er den testet under sykkelinte­rvaller.
Den lilla grafen er Polars pulsmåler, og som du kan se, måler den like nøyaktig som et pulsbelte rundt brystet. Her er den testet under sykkelinte­rvaller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway