Aktiv Trening (Norway)

Vellykkede, men ganske ulike, supersko

➼ Liker du masse fjaering og en spacy løpeopplev­else eller en mer tradisjone­ll, men rask sko, som også er god på grus? Det er spørsmålet i denne månedens duell.

-

ASICS METASPEED SKY

Pris: 2600 kr. Info: asics.com Hva: Konkurrans­esko med karbonplat­e og FF-Turbo-såle. Vekt: 198 g. (str. 44). Sålehøyde: 36/31 mm. Dropp: 5 mm.

Man merker med en gang at det er noe helt spesielt når man åpner esken til Asics’ nye supersko. Designet er spesielt og i våre øyne utrolig flott, og det lyser «supersko» lang vei. I hånden forsterkes følelsen, for skoen er imponerend­e lett. Det gjør den i høyeste grad også på foten, for takket vaere den stive karbonplat­a, det lave droppet og den buede sålen gir Metaspeed Sky den samme spesielle følelsen å gå rundt i som Nikes Vaporfly.

Alt dette transforme­res imidlertid til fart så fort man begynner å løpe i skoen – og løpe fort. Den myke sålen demper støtene, samtidig som den har en fremragend­e sprett, og den buede konstruksj­onen skyter deg over asfalten. Den fungerer altså ypperlig og vil vaere et fremragend­e valg til alle distanser fra 5 km til maraton.

Skoen har et noe lavere dropp enn mange andre konkurrans­esko, og vi opplevde at det var litt tøft for leggene.

NEW BALANCE FUELCELL RC ELITE

Pris: 2700 kr. Info: newbalance.com Hva: Konkurrans­esko med karbonplat­e og Fuelcell-såle. Vekt: 205 g. (str. 44). Sålehøyde: 34/24 mm. Dropp: 10 mm

Mens Asics’ sko er ganske spesiell, er New Balances langt mer tradisjone­ll – både i utseende og løpeopplev­else. Den besynderli­ge, vuggende, ustabile følelsen uteblir, og man skyves ikke på samme måte gjennom løpesteget. Det er riktignok fortsatt snakk om en lynrask konkurrans­esko. Vekten er også imponerend­e lav, og sammen med det sprettende skummet og den stive karbonplat­a (som riktignok ikke er fullt så stiv som i Asics-skoen) er dette en sko skapt fort fart.

Mengden av skum er litt mindre enn hos Asics, og selv om skoen fint kan brukes til lange distanser, har den ikke like mye demping som sin motstander. Til gjengjeld gjør den tradisjone­lle konstruksj­onen med høyere dropp, samt en god haelkappe, at den belaster leggene mindre.

En interessan­t detalj er yttersålen, som – i motsetning til Asics’ glatte såle – består av små trekantede knotter. Det koster kanskje litt på asfalt, men gir et fantastisk grep på grusveier.

 ??  ??
 ??  ?? DUELLVINNE­R
DUELLVINNE­R

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway