Aktiv Trening (Norway)

DETTE GJØR GÅSTAVENE

-

BELASTNING Gåstavene flytter en del av belastning­en fra underkropp­en til overkroppe­n. Derfor kan de vaere lure hvis man vil trene hele kroppen når man går, eller for eksempel sliter med knesmerter og derfor har behov for å redusere belastning­en på beina.

INTENSITET Å gå med staver gjør at kretsløpet må jobbe hardere. Hvis du vil ha effektiv kondisjons­trening, kan stavene derfor vaere en fordel, men hvis du derimot er ute etter å bruke så lite energi som mulig på turen, bør du heller la stavene vaere.

FØLELSE Å gå med staver kan faktisk føles mindre anstrengen­de, på tross av at kretsløpet jobber hardere. Forsøk med å gå i oppoverbak­ke har vist at gåstaver medfører lavere RPE (rating of perceived exertion), som handler om hvor hard treningen føles.

BALANSE Bruken av gåstaver kan hjelpe deg med å holde balansen. Det gjelder spesielt når du går med tung ryggsekk gjennom ulendt terreng og når du går nedover. Skal du krysse en bekk eller gå i et myrområde kan du også føle deg fram, så du ikke faller.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway