Aktiv Trening (Norway)

STYRK FØTTENE OG UNNGÅ SKADER

- Kilde: The American Journal of Sports Medicine

Føttene dine baerer deg 365 dager i året, og de fortjener litt oppmerksom­het. Ved å ta øvelser spesielt for føttene kan du redusere risikoen for skader, bekrefter en studie blant 118 mosjonsløp­ere. De ble tilfeldig delt inn i to grupper, der den ene skulle følge et treningspr­ogram med fokus på føtter og ankler i åtte uker. Deretter skulle de trene videre på egen hånd. Da det hadde gått et år, sammenlign­et ekspertene de to gruppene, og fottrening­en hadde tydeligvis båret frukter. Risikoen for løpeskader var redusert med hele 41 prosent, sammenlign­et med gruppa som ikke hadde fulgt programmet. Ifølge ekspertene gjelder det å fortsette med fottrening­en over tid, for i forsøket kunne de spesielt se en forebyggen­de effekt etter fire måneder.

 ??  ?? Mange tenker ikke over at føttene trenger trening som resten av kroppen. For løpere kan fotøvelser vaere en viktig nøkkel til å forebygge skader.
Mange tenker ikke over at føttene trenger trening som resten av kroppen. For løpere kan fotøvelser vaere en viktig nøkkel til å forebygge skader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway