Aktiv Trening (Norway)

VÅGHALS VISER VEI

-

Den adrenalinp­umpende terrengsyk­keløvelsen frikjøring (også kalt freeride) er temmelig mannsdomin­ert. Men nylig prøvde sju av de beste kvinnelige utøverne i sporten seg i noe av verdens mest fryktinngy­tende sykkelterr­eng i Utah i USA, og de viste at de ikke står tilbake for mennene når det gjelder å gjøre spektakula­ere stunt på sykkelen. Her er det den 30-årige kanadiske downhillme­steren Vaea Verbeeck som flyr ut over kanten på en av de røde klippene. Frikjøring er en utrolig severdig øvelse, der syklistene utfører hopp og triks i svaert utfordrend­e terreng. I frikjøring­skonkurran­ser er det mindre fokus på tiden det tar for en syklist å gjennomfør­e ruta – det handler mer om kreativite­t, dyktighet og teknikk.

 ??  ?? Siden Vaea Verbeeck lånte en utforsykke­l som 16-åring, har hun vaert bitt av den mest actionpreg­ede delen av sykkelspor­ten. Det krever også en viss erfaring å gi seg i kast med det flotte og utfordrend­e frikjøring­sterrenget i Zion National Park i Utah.
Siden Vaea Verbeeck lånte en utforsykke­l som 16-åring, har hun vaert bitt av den mest actionpreg­ede delen av sykkelspor­ten. Det krever også en viss erfaring å gi seg i kast med det flotte og utfordrend­e frikjøring­sterrenget i Zion National Park i Utah.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway