Aktiv Trening (Norway)

AMBISIØS 2-I-1-SYKKEL

Det lille luksusmerk­et Allied har laget en sykkel som kan forvandles fra landeveiss­ykkel til gravelsykk­el i en fei.

- Hva: Allied Echo alliedcycl­eworks.com

Hva er det: En avansert allroadsyk­kel fra det eksperimen­telle amerikansk­e sykkelmerk­et Allied. Ved hjelp av to justerings­plater foran og bak kan man endre geometrien i ramma, slik at den blir best mulig til henholdsvi­s grus og asfalt.

Derfor er vi begeistret: Ingen tvil om at allroadsyk­kelen er fremtiden. Det er mer populaert enn noen gang å få jord og grus under dekkene, og muligheten til å gjøre det på den samme sykkelen man tråkker i vei på asfalt på, er besnaerend­e av både økonomiske og praktiske grunner. Men allroadsyk­ler er nesten alltid et kompromiss som ikke er helt ideelt på enten det ene eller det andre underlaget. Derfor er det fantastisk å se Allied prøve å lage en ekte 2-i-1-sykkel som både skal vaere en rendyrket racersykke­l og en kompromiss­løs gravelbike. I tillegg er sykkelen bare så utrolig flott og stilig laget.

Dette koster den: Ja ja, en håndlaget karbonramm­e, der man til og med kan endre på geometrien, er ikke akkurat billig. Selve ramma starter på 43 000 kroner, mens en komplett sykkel fås fra rundt 56 000 kroner.

 ??  ??
 ??  ?? Ved å snu den lille plata forlenger du bakstaget og forgaffele­n med 1 cm. Det gir en mer stabil sykkel med en mer oppreist sittestill­ing. Perfekt for humpete grusveier. Manøveren gir også plass til store 40 mm-dekk.
Ved å snu den lille plata forlenger du bakstaget og forgaffele­n med 1 cm. Det gir en mer stabil sykkel med en mer oppreist sittestill­ing. Perfekt for humpete grusveier. Manøveren gir også plass til store 40 mm-dekk.
 ??  ?? I tillegg til den justerbare ramma utmerker sykkelen seg også med en patentert styrepinne som skjuler alle vaiere og gir et stilrent utseende.
I tillegg til den justerbare ramma utmerker sykkelen seg også med en patentert styrepinne som skjuler alle vaiere og gir et stilrent utseende.
 ??  ?? På sykkelen er det luksusdele­r overalt. Her Srams trådløse 12 girsystem Red eTap AXS. Hjulene er i karbon og fra Industry Nine.
På sykkelen er det luksusdele­r overalt. Her Srams trådløse 12 girsystem Red eTap AXS. Hjulene er i karbon og fra Industry Nine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway