Aktiv Trening (Norway)

… og tre glemte øvelser vi ikke savner

-

JEFFERSON LIFT

Jefferson Lift, som er oppkalt etter muskelmann­en Charles Jefferson (1863-1911), er en bastard mellom markløft og knebøy, der du har stanga mellom beina og et merkelig asymmetris­k grep. Grepet gjør at det aldri føles som man har riktig teknikk og bidrar bare til at det blir en frustreren­de øvelse. En ulempe ved løftet er dessuten at hvis man har korte armer, ender man fort med å trekke stanga opp i skrittet på seg selv – ikke en utpreget fornøyelse. Rekorden i Jefferson Lift er i øyeblikket på 318 kg.

VAN DAM LIFT

Van Dam Lift er et statisk løft, der du skal ut i spagaten med føttene plassert på to benker, samtidig som du holder en så tung håndvekt som mulig. For det første krever øvelsen at du kan gå ut i full spagat. Allerede der vil cirka 97 prosent av befolkning­en vaere hektet av. Så skal du vaere villig til å sette helse og hofter på spill, og der er nok ytterliger­e 2,99 prosent borte. Tilbake gjenstår da 0,01 prosent, som synes at Van Dam Lift er en fet øvelse. 68 kg lyder den aktuelle rekorden på.

ARTHUR LIFT

Dette absurde løftet går ut på at man tar knebøy med en vektstang bak beina – en såkalt hack squat. Derfra kjemper man stanga hele veien opp bak ryggen og legger den på nakken, før man avslutter med en push press, der stanga presses opp i strake armer. Det knotete styret med å føre stanga opp bak ryggen er noe av det merkeligst­e vi har sett, og den viktigste grunnen til at øvelsen kan forbli i glemmeboka. En liten gruppe konkurrere­r fortsatt i den saere øvelsen. Rekorden er på 134 kg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway