Aktiv Trening (Norway)

Slik kan du også ta skulderpre­ss

-

1 SKULDERPRE­SS MED ÉN ARM

Her tar du øvelsen med en håndvekt eller kettlebell i den ene hånden. Ved å ta øvelsen med én arm om gangen tvinges kjernemusk­ulaturen til å jobbe enda hardere enn når du løfter med begge armer. Du vil trolig komme til å stå og vippe litt fra side til side i starten, ettersom denne varianten utfordrer både stabilitet og balanse. Kravene til stabilitet blir riktignok litt mindre hvis du stiller deg med bred fotstillin­g. Ta den ene siden ferdig, før du tar vekten over i den andre hånden.

2 ARNOLD PRESS

Det er selveste Arnold Schwarzene­gger som har gitt navn til denne varianten, som kombinerer sittende skulderpre­ss med øvelsen lateral raises. Den setter litt mer fokus på midterste del av den store skuldermus­kelen, deltoideus. Det er den delen som sitter ytterst, og dermed den som gir inntrykk av brede skuldre. Sett deg med håndvekten­e foran skuldrene og håndflaten­e inn mot kroppen. Nå presser du vektene opp i strake armer, samtidig som håndvekten­e roteres, slik at håndflaten­e peker framover på toppen.

3 INVERTED SKULDERPRE­SS

Vil du ta skulderpre­ss uten vekter, er løsningen å snu øvelsen opp ned, slik at du bruker din egen kroppsvekt.

Stå med hendene i gulvet, og gå på taerne inn mot hendene, slik at baken kommer opp i lufta og kroppen danner en omvendt V. Bøy albuene, og senk langsomt kroppen, slik at du så vidt sneier gulvet med hodet. Strekk så armene ut igjen.

I stedet for å ha føttene i gulvet kan du plassere knaerne på en benk eller kasse bak deg.

4 THRUSTERS

Denne superøvels­en kombinerer skulderpre­ss og knebøy, slik at du i tillegg til gevinstene fra skulderpre­ss også får god trening av bein og rumpe. Det er med andre ord en øvelse som trener nesten hele kroppen. Fra den stående utgangssti­llingen med håndvekter oppe ved skuldrene senker du deg ned i en knebøy til lårene er parallelle med gulvet. Strekk ut beina med full kraft, og press håndvekten­e opp i strake armer. Etter hvert som du venner deg til øvelsen, blir du bedre til å overføre kraften fra bein til overkropp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway