Aktiv Trening (Norway)

De fire viktigste oppgraderi­ngene av utstyret på sykkelen

-

79 Dekk. Dekkene er noe av det viktigste utstyret på sykkelen. I likhet med hjulene er de en roterende masse, så vekten betyr en del, og du kan fort spare 100 gram per dekk ved å skifte fra billigdekk til dyrere kvalitetsd­ekk. Enda viktigere er det at rullemotst­anden er mye lavere på de dyre dekkene og kan spare deg opp til 10–15 watt.

80 Rengjøring­sprodukter. Det er morsommere å bruke penger på et nytt hjulsett enn på rengjøring­sprodukter, men faktum er at en ren sykkel går mye fortere enn en utslitt og skitten. Derfor: Kjøp rengjøring­sprodukter, og hold sykkelen ren. En undersøkel­se fra 2012 viste at du taper cirka 10 watt på å ha et møkkete kjede.

81 Hjul. Hjulene som følger med når du kjøper sykkelen er som regel billige standardhj­ul. De er kjennetegn­et ved høy vekt, dårlig aerodynami­kk, myke felger og dårlig kulelager. Ved å oppgradere får du et stivere, lettere, mer aerodynami­sk og bedre trillende hjulsett, som overfører mye mer energi til fremdrift. Du kan få hjul til 20 000–25 000 kr., men et godt aluminiums­hjul til 4000–5000 kr. vil også utgjøre en stor forskjell sammenlign­et med billighjul.

82 Smøremidde­l. Det er faktisk stor forskjell på hvor stor friksjon i drivlinjen (kjede, kassett, trinsehjul og klinger) ulike typer smøremidde­l skaper. De beste voksbasert­e smøremidle­ne kan spare 5–10 watt sammenlign­et med olje, og enda mer når oljen er blitt full av skitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway